Farmárska sviečková na smotane fotorecept
Foto: emdy
Tradičné netradične.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme plnku a omáčku. Mäso je lýtko z mladého býka.
-
2
Mäso očistíme a orez použijeme na vývar na omáčku.
-
3
Mäso pomelieme a dusíme s nastrúhanou koreňovou zeleninou kým nezmäkne. Dochutíme: bobkový list, soľ a čierne korenie. Zo zvyšnej zeleniny a z orezu si pripravíme vývar, ktorý budeme mixovať. Do rána necháme v chladničke.
-
4
Vymiesime si klasické cesto na knedle. Z múky, oleja, vody a kvásku. Cesto vyvaľkáme, potrieme mäsovou plnkou a zrolujeme.
-
5
Naplnené zrolované cesto nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy.
-
6
Paríme 16 minút na 99 stupňoch.
-
7
Kým sa nám to sparí, rozmixujeme vývar, pridáme kyslú smotanu a múku. Omáčku necháme prevrieť a môžeme servírovať. Cesto som robil z dvojnásobnej dávky, takže vyšli ešte aj buchty.
To je perforovaná gastro nádoba 1/1 do konvektomatu
Ďakujem. ? varím len pre seba a pre potešenie a času mám až až. ☺
Nebudem nejak obšírne reagovať. Len k tvojej fantastike. Varené na farme z vlastného býka ??? Prajem ti priateľu veľa dobrých receptov. ???