Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Farmárska sviečková na smotane fotorecept

emdy - fotkaemdy, 10. januára 2021
Farmárska sviečková na smotane (fotorecept)
Foto: emdy

Tradičné netradične.

4
porcie
45 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
1200 g (z býka)
400 g
2 PL
Omáčka:
250 g
600 g
2 bal.
2 PL
Cesto:
500 g
3 pl
350 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme plnku a omáčku. Mäso je lýtko z mladého býka.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso očistíme a orez použijeme na vývar na omáčku.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso pomelieme a dusíme s nastrúhanou koreňovou zeleninou kým nezmäkne. Dochutíme: bobkový list, soľ a čierne korenie. Zo zvyšnej zeleniny a z orezu si pripravíme vývar, ktorý budeme mixovať. Do rána necháme v chladničke.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiesime si klasické cesto na knedle. Z múky, oleja, vody a kvásku. Cesto vyvaľkáme, potrieme mäsovou plnkou a zrolujeme.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené zrolované cesto nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Paríme 16 minút na 99 stupňoch.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa nám to sparí, rozmixujeme vývar, pridáme kyslú smotanu a múku. Omáčku necháme prevrieť a môžeme servírovať. Cesto som robil z dvojnásobnej dávky, takže vyšli ešte aj buchty.

    Farmárska sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Recept je zajímavý. Postup též. Jen příprava omáčky v postupu vypadla. Zajímavé jsou i knedlíky. Příjemná změna, sice pracná, ale mně by chutnalo. Jsi šikovný!
Vyzerá to krásne, chutí iste tiež veľmi dobre. Prplačka, ale veľmi efektná. Možno niekedym keď budem mať dosť času na pohranie sa s jedlom, skúsim.
Už omáčku vidím v bode 7, zmátly mě tvoje parené buchty, promiň!