Farmárska sviečková na smotane fotorecept
Tradičné netradične.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Plnka: | |
1200 g (z býka) |
|
400 g |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
250 g |
|
600 g |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Cesto: | |
500 g |
|
3 pl |
|
350 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme plnku a omáčku. Mäso je lýtko z mladého býka.
-
2
Mäso očistíme a orez použijeme na vývar na omáčku.
-
3
Mäso pomelieme a dusíme s nastrúhanou koreňovou zeleninou kým nezmäkne. Dochutíme: bobkový list, soľ a čierne korenie. Zo zvyšnej zeleniny a z orezu si pripravíme vývar, ktorý budeme mixovať. Do rána necháme v chladničke.
-
4
Vymiesime si klasické cesto na knedle. Z múky, oleja, vody a kvásku. Cesto vyvaľkáme, potrieme mäsovou plnkou a zrolujeme.
-
5
Naplnené zrolované cesto nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy.
-
6
Paríme 16 minút na 99 stupňoch.
-
7
Kým sa nám to sparí, rozmixujeme vývar, pridáme kyslú smotanu a múku. Omáčku necháme prevrieť a môžeme servírovať. Cesto som robil z dvojnásobnej dávky, takže vyšli ešte aj buchty.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu