Ryby sladkovodné (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Rybie krokety

Bravčové mäso

Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

prazdny

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami

Hlavné jedlá

Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

prazdny

Pečený pstruh s feniklovým pestom

Hlavné jedlá

Sladkovodná ryba hodená do talianskych vôd.

prazdny

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou

Hlavné jedlá

Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

prazdny

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru

Hlavné jedlá

Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

prazdny

Bertin kapor v kapuste

Hlavné jedlá

Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

prazdny

Ostriež na kamute s kešu orieškami

Hlavné jedlá

Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...

prazdny

Zubáč à la Východ

Hlavné jedlá

Zubáč s tekvicovým pyré a feniklovou omáčkou.

prazdny

Kapor na hríboch

Hlavné jedlá

Pečené podkovičky z kapra naložené v marináde.

prazdny

Pečená zelenina s rybou

Hlavné jedlá

Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....

prazdny

Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou

Hlavné jedlá

Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

prazdny

Smotanové tortičky s údeným pstruhom

Slané chuťovky

Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

prazdny

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom

Hlavné jedlá

Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

prazdny

Ázijský lososový filet

Hlavné jedlá

Ľahké, aromatické jedlo ozdobené koriandrom a jarnou cibuľkou.

prazdny

Sumček africký vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

prazdny

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

prazdny

Arašidové karí s kaprom

Hlavné jedlá

Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.

prazdny

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom

Hlavné jedlá

Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023....

Ryby sladkovodné