Taštičky s kaprou plnkou

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
Taštičky s kaprou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
2 ks
10 g
1 ks
5 g
40 ml
100 g
300 ml
200 ml
30 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Filet z kapra vykostíme, zbavíme kože a plutiev a pinzetou povyberáme všetky hmatateľné kostičky. Nakrájame ho na drobné kocky, ktoré ochutíme soľou, korením, čerstvou pažítkou, citrónovou šťavou, opečenými sezamovými semienkami a sezamovým olejom. Pridáme jeden žĺtok a necháme chvíľu odstáť v chladničke.

  2. 2

    Túto zmes plníme do taštičiek (pirôžkov), ktoré vyrobíme z plátu tenkého štrúdľového cesta tak, že ho porozkrajujeme na pravidelné štvorce. Do stredu každého dáme plnku z kapra a druhým žĺtkom potrieme okraje cesta a zlepíme ich v rukách. Neskôr taštičky vyprážame v horúcom oleji do zlatista a hotové vysušíme v servítke.

  3. 3

    Ako doplnok podávame dressing alebo studenú omáčku, vyrobenú z kyslej smotany, soli, korenia, citrónovej kôry a šťavy a nasekaného čerstvého kôpru.

Diskusia k receptu

radulienka
Krásne taštičky, musím vyskúšať, kapríka mám rada, vďaka za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia