Taštičky s kaprou plnkou
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet z kapra vykostíme, zbavíme kože a plutiev a pinzetou povyberáme všetky hmatateľné kostičky. Nakrájame ho na drobné kocky, ktoré ochutíme soľou, korením, čerstvou pažítkou, citrónovou šťavou, opečenými sezamovými semienkami a sezamovým olejom. Pridáme jeden žĺtok a necháme chvíľu odstáť v chladničke.
- 2
Túto zmes plníme do taštičiek (pirôžkov), ktoré vyrobíme z plátu tenkého štrúdľového cesta tak, že ho porozkrajujeme na pravidelné štvorce. Do stredu každého dáme plnku z kapra a druhým žĺtkom potrieme okraje cesta a zlepíme ich v rukách. Neskôr taštičky vyprážame v horúcom oleji do zlatista a hotové vysušíme v servítke.
- 3
Ako doplnok podávame dressing alebo studenú omáčku, vyrobenú z kyslej smotany, soli, korenia, citrónovej kôry a šťavy a nasekaného čerstvého kôpru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu