Pstruh v slaninke
Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou zmiešanou so soľou a necháme odležať. Zmiešame pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Pstruhy obalíme plátkami slaniny a na rozohriatej panvici z oboch strán upečieme dozlatista. Potom ich dopečieme v stredne vyhriatej rúre asi 10 minút.
- 2
Medzitým na rozohriatom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme bielym vínom, pridáme rozmarín a chvíľu povaríme.
- 3
Nakoniec pridáme kocku studeného masla na zahustenie a zjemnenie omáčky. Pri servírovaní polejeme ryby omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu