Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 25. februára 2016
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 25. februára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
12-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (plátky) |
|
200 g |
|
Zeleninová bublanina: | |
2 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limetkový dip: | |
120 g |
|
20 ml |
|
|
|
|
|
pol ks na šťavu |
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, štipku nastrúhaného muškátového orieška a spojíme s vyšľahaným snehom.
- 2
Do cesta pridáme všetku zeleninu, ktorú predtým nakrájame na menšie kúsky. Všetko zľahka premiešame, dáme do vymasteného a pomúčeného plechu a pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C.
- 3
Do kyslej smotany pridáme soľ, biele korenie, olivový olej, limetkovú šťavu, všetko zľahka premiešame a necháme chladiť 5 minút v chladničke.
- 4
Potom bublaninu pokrájame na kocky, na ktoré uložíme plátky pstruha a pokvapkáme limetkovým dipom. Môžeme dozdobiť limetkou alebo citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu