Fish & chips na plechu
Mesačník Varecha, včera 12:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Filety zo pstruha s ochutenou strúhankou pečené spolu so zemiakmi z jedného pekáča.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g (s tenkou šupkou) |
|
4 strúčiky |
|
|
|
3 PL |
|
4 filety (s kožou) |
|
Na bylinkovú strúhanku: | |
4 plátky |
|
2 ČL strúhaná |
|
1 ČL |
|
1 ČL čerstvý |
|
2 hrste |
|
Na podávanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Umyté zemiaky aj so šupkou nastrúhame na veľmi tenké lupienky. Zmiešame ich s rozdrveným cesnakom, so štipkou soli a s 1 PL olivového oleja. Rovnomerne ich rozložíme na jednu polovicu plechu.
- 2
Filety zo pstruha potrieme zvyšným olejom a uložíme ich na druhú polovicu plechu vedľa zemiakov.
- 3
Na prípravu bylinkovej strúhanky rozmixujeme toastový chlieb s citrónovou kôrou, so semienkami fenikla, s tymianom, nasekanou petržlenovou vňaťou a so štipkou soli. Ochutenú strúhanku rovnomerne nasypeme na rybie filety a jemne pritlačíme.
- 4
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút dozlatista.
- 5
Podávame horúce s majonézou a kečupom.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu