Pečená ryba
Pečená ryba

Fish & chips na plechu

Kulinární studio MAFRA
Mesačník Varecha, včera 12:00
Fish & chips na plechu
Foto: Kulinární studio MAFRA

Filety zo pstruha s ochutenou strúhankou pečené spolu so zemiakmi z jedného pekáča.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (s tenkou šupkou)
4 strúčiky
3 PL
4 filety (s kožou)
Na bylinkovú strúhanku:
4 plátky
2 ČL strúhaná
1 ČL
1 ČL čerstvý
2 hrste
Na podávanie:



Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky aj so šupkou nastrúhame na veľmi tenké lupienky. Zmiešame ich s rozdrveným cesnakom, so štipkou soli a s 1 PL olivového oleja. Rovnomerne ich rozložíme na jednu polovicu plechu.

  2. 2

    Filety zo pstruha potrieme zvyšným olejom a uložíme ich na druhú polovicu plechu vedľa zemiakov.

  3. 3

    Na prípravu bylinkovej strúhanky rozmixujeme toastový chlieb s citrónovou kôrou, so semienkami fenikla, s tymianom, nasekanou petržlenovou vňaťou a so štipkou soli. Ochutenú strúhanku rovnomerne nasypeme na rybie filety a jemne pritlačíme.

  4. 4

    Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút dozlatista.

  5. 5

    Podávame horúce s majonézou a kečupom.

Diskusia k receptu