Ryba na masle s paprikovým krémom

Martin Novák
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 14. januára 2022
Ryba na masle s paprikovým krémom
Foto: kavickari.sk
3
porcie

Suroviny

300 g (napr. šťuka, zubáč)
5 g
100 g
100 g
Paprikový krém:
2 kg
100 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu vyfiletujeme a používame len vrchnú časť chrbta. Filety dôkladne skontrolujeme, či nemajú kosti. Potom ich opekáme na masle, osolíme a dekorujeme bylinkami podľa vlastnej predstavy.

  2. 2

    Na paprikový krém očistíme papriku a dáme ju piecť pod alobalom spolu s cesnakom, rozmarínom, olejom a so soľou, aby zmäkla. Potom ju rozmixujeme na pyré.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha