Grilované ryby s bylinkovým olejom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. augusta 2025
mesačník Varecha, 30. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 6 ks (pstruh alebo sleď) |
|
| 12 plátkov |
|
| Na bylinkový olej: | |
| 4 strúčiky |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Na bylinkový olej podrvíme očistený cesnak, nakrájame na kolieska jarnú cibuľku a zmiešame s nasekanou šalviou a rozmarínom, so sójovou omáčkou, s citrónovou omáčkou a olejom.
- 2
Očistené ryby potrieme zvnútra aj zvonku bylinkovým olejom a necháme v chlade odležať asi hodinu.
- 3
Každú rybu obalíme 2 plátkami slaniny. Poukladáme ich do zatváracej grilovacej mriežky. Mriežku s rybami položíme na rozohriaty gril s vrstvou žeravého uhlia. Grilujeme ich na otvorenom grile asi 5 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 5 minút.
- 4
Hotové ryby opatrne vyberieme z grilovacej mriežky, potrieme zvyšným bylinkovým olejom a servírujeme.
Tiež ryby:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu