Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 10. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke.
- 2
Medzitým špenát urestujeme na šalotke a cesnaku, osolíme, okoreníme a vyžmýkame z neho všetku vodu.
- 3
Ostrieža osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom, nakrájame na 1 x 1 cm kúsky a opečieme na olivovom oleji.
- 4
Cesto vyvaľkáme na veľké pásy 10x4 cm, ktoré plníme špenátom a ostriežom a formujeme to všetko v okrúhlych formičkách. Potom zakryjeme druhým plátom a ravioly (tašky) varíme v osolenej vode – približne 8 minút podľa veľkosti.
- 5
Paradajky nakrojíme a sparíme vo vode, zbavíme ich vrchnej kože a nakrájame na malé kocky. Potom ich krátko speníme na olivovom oleji, podlejeme vínom, 5 minút redukujeme a zjemníme maslom, dochutíme soľou a korením. Omáčkou polejeme ravioly, zdobíme orechmi a parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu