Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 10. marca 2016
Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
1 ks
5 PL
300 g
500 g
150 g
100 g
350 g
100 g
200 ml
 na ozdobu
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke.

  2. 2

    Medzitým špenát urestujeme na šalotke a cesnaku, osolíme, okoreníme a vyžmýkame z neho všetku vodu.

  3. 3

    Ostrieža osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom, nakrájame na 1 x 1 cm kúsky a opečieme na olivovom oleji.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na veľké pásy 10x4 cm, ktoré plníme špenátom a ostriežom a formujeme to všetko v okrúhlych formičkách. Potom zakryjeme druhým plátom a ravioly (tašky) varíme v osolenej vode – približne 8 minút podľa veľkosti.

  5. 5

    Paradajky nakrojíme a sparíme vo vode, zbavíme ich vrchnej kože a nakrájame na malé kocky. Potom ich krátko speníme na olivovom oleji, podlejeme vínom, 5 minút redukujeme a zjemníme maslom, dochutíme soľou a korením. Omáčkou polejeme ravioly, zdobíme orechmi a parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia