
Rybie filety obaľované v kokose
Objavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly...

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...

Treska so zemiakovou kôrkou
Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...

Filé s cesnakovou omáčkou
Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom...

Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Pangacius celkom zdravo
Dnes som dostal chuť na ryby tak som prehrabal mrazák či tam niečo nieje a našlo sa....

Rybacia polievka
Pre niekoho boj, pre niekoho tekuté zlato, nie každý má rád rybaciu, no u nás je to jedna z obľúbených polievok....

Stratená ryba
Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

Krémová zemiaková polievka s údeným lososom a žeruchou
Je to také jednoduché pripraviť si doma výbornú sýtu polievku. A táto vďaka kúsku údenej ryby...

Plněné rybí kuličky ve voňavé omáčce
Na první pohled to sice vypadá složitě a jako velká piplačka, ale opak je pravdou...

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom
Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, ...

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Losos pečený s paradajkami a špargľou
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom
Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...

Platesa s hrachovým purée
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept...

Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...