Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 28. mája 2023. Komerčný recept.
Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou
Foto: ryzasos

Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou. Lososa potriete marinádou Zobraziť celý popisHľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou. Lososa potriete marinádou z medu, oleja a čili, uvaríte si super nadýchanú jasmínovu ryžu dochutenú cesnakom a jarnou cibuľkou, a všetko prelejete salsou z krémového avokáda. Znie to dobre, však?
Zdroj: LaPetit

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 filety
Marináda:
1 PL
1 PL
1/4 ČL
1/2 ČL
Jazmínová ryža:
250 g
1 PL
1 strúčik
1 ks
1 ČL
Avokádová salsa:
1 ks
1 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Medzitým si dajte zovrieť cca 1,3 násobok vody (cca 325 g). V hrnci potom rozpáľte olej, pridajte ryžu, soľ a dobre premiešajte, aby sa ryža obalila v oleji.

  2. 2

    Zalejte ju vriacou vodou, nechajte zovrieť a prikryte pokrievkou. Stlmte plameň na minimum a ryžu duste 12 minút. Potom ryžu vypnite a nechajte pod pokrievkou ďalších 10 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravte lososa. Zmiešajte všetky suroviny na marinádu. Lososa utrite papierovou utierkou do sucha a potrite marinádou. V panvici rozpáľte olej a na miernom plameni lososa opekajte najprv zo strany kože.

  4. 4

    Po cca 10 minútach, keď bude koža upečená do chrumkava rybu opatrne otočte a opečte aj z druhej strany. Ryba bude perfektne opečená, keď sa na boku stratí výrazný oranžový pásik.

  5. 5

    Nakoniec nakrájajte avokádo na menšie kocky a zmiešajte ho s jogurtom, korením a soľou.

  6. 6

    Keď je ryža odležaná, pridajte do nej ešte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

  7. 7

    Na tanier dajte ryžu, rybu, salsu a všetko ešte polejte citrónovou šťavou, posypte jarnou cibuľkou a dochuťte čerstvo mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia