Túto rybaciu polievku pripravujem už niekoľko rokov a veľmi som si ju obľúbil.
Suroviny
1 ks alebo iná podobná rýba |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
2-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
štipka |
|
2 ks |
|
čerstvo posekaná |
|
|
|
|
|
1 dl |
|
1 konzerva |
|
3-5 ks |
|
Postup
-
1
Z kapra si oddelíme hlavu, chvost, plutvy, vnútornosti a kožu (mäso môžeme odložiť stranou). Nahádžeme do hrnca, zalejeme vodou, necháme variť.
- 2
Pridáme cibuľu, cesnak a koreniny (môžeme použiť aj menej/viac než v recepte, fantázii sa medze nekladú). Necháme variť asi 2 hodiny.
- 3
Po uvarení odstavíme z hrnca, tekutinu precedíme a zvyšok prepasírujeme cez sitko.
- 4
Na druhom hrnci si opečieme slaninku, keď je správne oškvarená, pridáme papriku, neskôr podlejeme vínom, pridáme ešte strúčik cesnaku, pretlak a narezané zemiaky.
- 5
Pridáme pripravený vývar, nejaké to mäso z kapra (podľa toho, akú hustú polievku chceme mať) a varíme 15-20 minút. Na záver pridáme štipku petržlenovej vňate.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
recept ako taký vyzerá fajn.