Rybacia polievka

sirup - bez fotkysirup, 6. februára 2014

Túto rybaciu polievku pripravujem už niekoľko rokov a veľmi som si ju obľúbil.

Suroviny

1 ks alebo iná podobná rýba
3 ks
 podľa potreby
2-4 strúčiky
štipka
2 ks
 čerstvo posekaná
1 dl
1 konzerva
3-5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z kapra si oddelíme hlavu, chvost, plutvy, vnútornosti a kožu (mäso môžeme odložiť stranou). Nahádžeme do hrnca, zalejeme vodou, necháme variť.

  2. 2

    Pridáme cibuľu, cesnak a koreniny (môžeme použiť aj menej/viac než v recepte, fantázii sa medze nekladú). Necháme variť asi 2 hodiny.

  3. 3

    Po uvarení odstavíme z hrnca, tekutinu precedíme a zvyšok prepasírujeme cez sitko.

  4. 4

    Na druhom hrnci si opečieme slaninku, keď je správne oškvarená, pridáme papriku, neskôr podlejeme vínom, pridáme ešte strúčik cesnaku, pretlak a narezané zemiaky.

  5. 5

    Pridáme pripravený vývar, nejaké to mäso z kapra (podľa toho, akú hustú polievku chceme mať) a varíme 15-20 minút. Na záver pridáme štipku petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

pusta
a foto je kde? určite by tvoj recept vyzdvihlo, myslím to dobre.
recept ako taký vyzerá fajn.