Losos šalát s potočnicou

titinko - fotkatitinko, 18. októbra 2015
Losos šalát s potočnicou
Foto: titinko

Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný obed, či večera :) Citrusová príchuť ryby s ľahkým šalátom z fazuľky, potočnice a nových zemiakov, všetko podčiarknuté s cesnakovo jogurtovým dresingom.

2
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2x200 g
z 1 ks (kôra aj šťava)
1 strúčik
125 ml
štipka
300 g (uvarené a schladené)
100 g (uvarené a schladené)
väčšia hrsť
7 listov
7 listov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozohrejte rúru na 200°C / 6 plyn. Potrite lososové kúsky trochou olivového oleja, citrónovou šťavou a kôrou (uchovajte trochu aj na dressing), soľou a korením. Položte ich na kus fólie a vložte do rozohriatej rúry na 15-20 minút až do upečenia. Vytiahneme von a necháme pomaly vychladnúť.

  2. 2

    Nastrúhajte cesnak do jogurtu, pridajte soľ, korenie, kajanské korenie, citrónovú šťavu a kôru. Vychladnuté zemiaky a fazuľku posypeme soľou a korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Premiešame s nasekanou potočnicou, mätou a bazalkou a rozdelíme na 2 taniere.

  3. 3

    Polámte lososa na menšie kúsky a poukladajte ho na fazuľky a zemiaky. Podávajte s veľkou lyžicou cesnakového jogurtu na vrchu.
    Osobný tip: ak nemáte radi cesnak, vyskúšajte do jogurtu vmiešať trochu francúzkej horčice.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
pekný recept. Pečiem si často lososa v papillote, kým nakrájam šalát, losos je hotový a žiadna špinavá panvica. Zaujímavá kombinácia zemiakov a fazuľky s čerstvým šalátom.

Pridaj komentár k receptu: