Foto: titinko
Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný obed, či večera :) Citrusová príchuť ryby s Zobraziť celý popisČerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný obed, či večera :) Citrusová príchuť ryby s ľahkým šalátom z fazuľky, potočnice a nových zemiakov, všetko podčiarknuté s cesnakovo jogurtovým dresingom.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
2x200 g |
|
|
|
z 1 ks (kôra aj šťava) |
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
125 ml |
|
štipka |
|
300 g (uvarené a schladené) |
|
100 g (uvarené a schladené) |
|
väčšia hrsť |
|
7 listov |
|
7 listov |
|
Postup
-
1
Rozohrejte rúru na 200°C / 6 plyn. Potrite lososové kúsky trochou olivového oleja, citrónovou šťavou a kôrou (uchovajte trochu aj na dressing), soľou a korením. Položte ich na kus fólie a vložte do rozohriatej rúry na 15-20 minút až do upečenia. Vytiahneme von a necháme pomaly vychladnúť.
- 2
Nastrúhajte cesnak do jogurtu, pridajte soľ, korenie, kajanské korenie, citrónovú šťavu a kôru. Vychladnuté zemiaky a fazuľku posypeme soľou a korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Premiešame s nasekanou potočnicou, mätou a bazalkou a rozdelíme na 2 taniere.
- 3
Polámte lososa na menšie kúsky a poukladajte ho na fazuľky a zemiaky. Podávajte s veľkou lyžicou cesnakového jogurtu na vrchu.
Osobný tip: ak nemáte radi cesnak, vyskúšajte do jogurtu vmiešať trochu francúzkej horčice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu