Špenátový koláč s lososom

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 24. mája 2016
Špenátový koláč s lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (môže byť aj mrazený)
500 g
2 ks
80 g
50 g
1 ks
10 ml
1 ks (na potretie)
200 g (môže byť aj čerstvý, varený, pečený)
400 g (rozdelené na polovice)




Postup

  1. 1

    Olivovým olejom vytrieme plech a rozložíme jeden plát lístkového cesta. Na masle urestujeme cibuľu a špenát, necháme vychladnúť. Vymiešame riccotu, žĺtky, parmezán, muškátový oriešok, soľ, korenie. Zmes vmiešame do špenátu a rozdelíme na 2 časti.

  2. 2

    Jednu časť rozotrieme na prvý plát lístkového cesta, na to poukladáme plátky lososa a zalejeme druhou časťou zmesi. Navrch položíme druhý plát lístkového cesta, vytvarujeme okraje, aby zmes nevytiekla. Potrieme vyšľahaným vajcom a dáme piecť pri 180 °C. Po upečení necháme chvíľu odstáť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia