Špenátový koláč s lososom
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 24. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 24. mája 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg (môže byť aj mrazený) |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 10 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks (na potretie) |
|
| 200 g (môže byť aj čerstvý, varený, pečený) |
|
| 400 g (rozdelené na polovice) |
|
Postup
-
1
Olivovým olejom vytrieme plech a rozložíme jeden plát lístkového cesta. Na masle urestujeme cibuľu a špenát, necháme vychladnúť. Vymiešame riccotu, žĺtky, parmezán, muškátový oriešok, soľ, korenie. Zmes vmiešame do špenátu a rozdelíme na 2 časti.
- 2
Jednu časť rozotrieme na prvý plát lístkového cesta, na to poukladáme plátky lososa a zalejeme druhou časťou zmesi. Navrch položíme druhý plát lístkového cesta, vytvarujeme okraje, aby zmes nevytiekla. Potrieme vyšľahaným vajcom a dáme piecť pri 180 °C. Po upečení necháme chvíľu odstáť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu