Dusený pstruh
Dusený pstruh

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

Miroslav Milučký
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 30. októbra 2017
Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do hrnca... a potom na tanier. Chcel by som však pre rybacie chute získať aj tých, čo ich doteraz nemusia. Táto zdravá surovina si to zaslúži.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (očistený)
300 g
200 ml
400 g
150 ml
100 g
600 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filetu osolíme, okoreníme, naplníme kyslou kapustou, zrolujeme, zabalíme do potravinárskej fólie, poprepichujeme špáradlom. Biele víno dáme do parného hrnca, na mriežku položíme filety, víno privedieme do varu a stiahneme na 70 °C. Paríme 10 minút.

  2. 2

    Omáčka: Cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a 15 minút podusíme. Prilejeme smotanu a ešte 5 minút redukujeme.

  3. 3

    Batátová kaša: Bataty ošúpeme, dáme do hrnca so slanou vodou a uvaríme. Uvarené batáty vyšľaháme s maslom a smotanou na jemnú kašu.

Diskusia k receptu

radox1
pekné,ale mne tam ta k.kapusta nepasuje.
jack
Paráda.Montík chystaj pstruha,idem na to;-DDDD

Zaujímavé video z archívu TV Varecha