Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 30. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do hrnca... a potom na tanier. Chcel by som však pre rybacie chute získať Zobraziť celý popisRybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do hrnca... a potom na tanier. Chcel by som však pre rybacie chute získať aj tých, čo ich doteraz nemusia. Táto zdravá surovina si to zaslúži.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filetu osolíme, okoreníme, naplníme kyslou kapustou, zrolujeme, zabalíme do potravinárskej fólie, poprepichujeme špáradlom. Biele víno dáme do parného hrnca, na mriežku položíme filety, víno privedieme do varu a stiahneme na 70 °C. Paríme 10 minút.
- 2
Omáčka: Cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a 15 minút podusíme. Prilejeme smotanu a ešte 5 minút redukujeme.
- 3
Batátová kaša: Bataty ošúpeme, dáme do hrnca so slanou vodou a uvaríme. Uvarené batáty vyšľaháme s maslom a smotanou na jemnú kašu.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu