Bataty s treskou na grile s pikantným karí dipom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 24. mája 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 24. mája 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg (fileta) |
|
1 kg |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Dip: | |
300 ml |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bataty umyjeme a nakrájame na plátky asi 1 centimeter hrubé. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a dáme na rozpálený gril. Z každej strany grilujeme asi 4–5 minút, kým nie sú mäkké.
- 2
Tresku nakrájame na 5 kusov, osolíme, okoreníme a ugrilujeme z oboch strán.
- 3
Dip: V miske zmiešame jogurt, majonézu, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nadrobno nakrájanú čili papričku bez semienok, karí, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
Tiež grilovaná ryba:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu