Grilovaná ryba
Grilovaná ryba

Bataty s treskou na grile s pikantným karí dipom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 24. mája 2021
Bataty s treskou na grile s pikantným karí dipom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 kg (fileta)
1 kg
100 ml
Dip:
300 ml
3 PL
1 ČL
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bataty umyjeme a nakrájame na plátky asi 1 centimeter hrubé. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a dáme na rozpálený gril. Z každej strany grilujeme asi 4–5 minút, kým nie sú mäkké.

  2. 2

    Tresku nakrájame na 5 kusov, osolíme, okoreníme a ugrilujeme z oboch strán.

  3. 3

    Dip: V miske zmiešame jogurt, majonézu, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nadrobno nakrájanú čili papričku bez semienok, karí, soľ, korenie a dôkladne premiešame.

Diskusia k receptu