Ryby (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Závitky zo pstruha plnené sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Reku, ryba nezaškodí a najmä je to veľmi rýchly recept pre tých, ktorí majú radi...

prazdny

Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, ...

prazdny

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej

Hlavné jedlá

Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...

prazdny

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Hlavné jedlá

Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

prazdny

Kapor na sardelách so šampiňónmi

Hlavné jedlá

Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

prazdny

Lososovo-šunková nátierka

Nátierky

Šunku nakrájame na malé kocky a aj lososa. Maslo a nátierkové maslo spolu so smotanou a horčicou...

prazdny

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi

Hlavné jedlá

lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

prazdny

Kapor s trikolórou pečených paprík

Hlavné jedlá

Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

prazdny

Tuniak à la georgii

Nátierky

Veľmi sýte a rýchle predjedlo...

prazdny

Rybacie kung pao - Kung pao ya

Hlavné jedlá

Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.

prazdny

Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami

Hlavné jedlá

Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú...

prazdny

Slané silvestrovské venčeky

Predjedlá

Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho...

prazdny

Sardinkový koláč

Večera

Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...

prazdny

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Hlavné jedlá

Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Treska na zázvore a zmesi 4 korení

Hlavné jedlá

Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku...

prazdny

Grilovaný losos s treskou s brokolicovým pyré

Hlavné jedlá

Tento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na...

prazdny

Špagety s rybacími guľôčkami

Cestoviny

Keď ti život dá gule, tak urob cestoviny... alebo polievku?

prazdny

Nakladané lososové plátky s cviklou

Hlavné jedlá

Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...

prazdny

Kukuričné mafiny s lososovou plnkou

Večera

V mise zmiešame hladkú, kukuričnú múku, soľ, korenie a prášok do pečiva. V...

prazdny

Rybací perkelt

Hlavné jedlá

Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

prazdny

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku

Hlavné jedlá

Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

prazdny

Plnené letné kaleráby s rybími filetami

Hlavné jedlá

Ľahké letné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu.

prazdny

Jablkový šalát so sleďovými filetami

Šaláty

Jabĺčka zbavíme šupky a jadra. Jablká a kyslé uhorky nakrájame na malé kocky, cibuľu najemno...

prazdny

Krémová zemiaková polievka s údeným lososom a žeruchou

Večera

Je to také jednoduché pripraviť si doma výbornú sýtu polievku. A táto vďaka kúsku údenej ryby...

prazdny

Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte

Hlavné jedlá

Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....

prazdny

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Záhradníkov pstruh

Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú...

Ryby