Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...
Polievka zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a s paradajkami
Ak kúpime celú rybu, hlava a časť kostí často končí v koši. Je to škoda,...
Losos s cícerovou plnkou
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou...
Pissaladière - cibuľový koláč s ančovičkami
Inšpiráciu mám od Julie Child. Recept sa mi páčil, tak som ho skúsil urobiť...
Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou
Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,...
Pirátske rybičky
Recept som dostala od znamych.
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Komerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, ...
Platesa s hrachovým purée
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept...
Vajce v tuniakovom kabáte
Tuniaka scedíme a necháme dobre odkvapkať. Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou citrónovej šťavy a primiešame...
Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.
Sardelový croissant
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a roztiahneme ho na približne 15 cm kruhy, ktoré rozštvorcujeme...
Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...
Sardinkové špagety zo zásob
Aj bez toho, aby ste museli ísť do obchodu, si toto jedlo môžete pripraviť. Doma má iste každý tieto suroviny v zásobe....
Losos na šalátiku
24. 5. 2014
Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...
Pstruh na kvake s ďumbierovým medom
Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...