Roládky zo pstruha s pórovou slamou

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 10. januára 2011
Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
200 g
3 ks
200 g
1 ks
250 g
800 g, varené
1 ks




Postup

  1. 1

    Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru. Vznikne plát mäsa, ktorý dočistíme pinzetou. Pláty ochutíme korením na ryby a pokvapkáme citrónovou šťavou. Náplň: Šampiňóny orestujeme na cibuľke, ochutíme soľou, bielym korením a bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Pripravenou zmesou naplníme plátky ryby, priložíme špargľu prerezanú na polovicu. Pstruha zrolujeme a pečieme na masle 25 min. na 160 oC. Zemiaky uvaríme a posypeme na tenučko nakrájaným pórom, jemne poduseným na masle.

Diskusia k receptu

tinca
Chýba mi len špargľa, ale kúpim, páči sa mi tento rcp
alexdidi
Tiež sa mi recept páči, len neviem, či sa mi pstruha podarí takto vykostiť, ale skúsim....
marosxxx
tazko sa to cita, ale je to fakt velmi jednoduche, staci len po odrezani hlavy opatrne pstruha pootvorit a dostat sa prstami pod hlavnu kostru, potom to uz pri troske zrucnosti ide velmi lahko, pomahame si prstami a oddelujeme maso od kosti...
vela stastia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia