Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 10. januára 2011
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 10. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru. Vznikne plát mäsa, ktorý dočistíme pinzetou. Pláty ochutíme korením na ryby a pokvapkáme citrónovou šťavou. Náplň: Šampiňóny orestujeme na cibuľke, ochutíme soľou, bielym korením a bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Pripravenou zmesou naplníme plátky ryby, priložíme špargľu prerezanú na polovicu. Pstruha zrolujeme a pečieme na masle 25 min. na 160 oC. Zemiaky uvaríme a posypeme na tenučko nakrájaným pórom, jemne poduseným na masle.
vela stastia