Treska so zemiakovou kôrkou
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 7. júna 2015

Foto: Ľuboš Pilc
Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú Zobraziť celý popisĽahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Vyskúšajte, veď súčasná slovenská kuchyňa im je veľa dlžná.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Surové zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme cesnak, soľ, korenie, vajce. Ryby osolíme a okoreníme, prikryjeme zemiakmi a položíme na rozpálenú panvicu s olejom, zemiakmi dolu. Pečieme pomaly do zlatohneda. Potom obrátime a dopečieme.
- 2
Šampiňóny opečieme na panvici so soľou, s korením, cesnakom a maslom. Podlejeme vínom a smotanou. Dopečieme v rúre pri teplote 180°C. Pridáme valeriánu a pažítku
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu