Treska so zemiakovou kôrkou

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 7. júna 2015
Treska so zemiakovou kôrkou
Foto: Ľuboš Pilc

Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú Zobraziť celý popisĽahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Vyskúšajte, veď súčasná slovenská kuchyňa im je veľa dlžná.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
30 g
30 g
400 g
100 ml
200 ml
200 ml
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Surové zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme cesnak, soľ, korenie, vajce. Ryby osolíme a okoreníme, prikryjeme zemiakmi a položíme na rozpálenú panvicu s olejom, zemiakmi dolu. Pečieme pomaly do zlatohneda. Potom obrátime a dopečieme.

  2. 2

    Šampiňóny opečieme na panvici so soľou, s korením, cesnakom a maslom. Podlejeme vínom a smotanou. Dopečieme v rúre pri teplote 180°C. Pridáme valeriánu a pažítku

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia