Šalát z kreviet a ryže s mangom
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou,...
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na...
Roládka z údeného lososa plnená tatarákom
Tatarák z údeného lososa: Časť údeného lososa nasekáme najemno, pridáme maslo, horčicu, soľ, ...
Gunkan suši
Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy....
Mušle sv.Jakuba s rezancami a hubami
Telo mušle osušíme papierovým obrúskom, opečieme na troške oleja z oboch strán a osolíme.
Paella s morskými plodmi
Kto pozná, tak vie, kto nepozná, tak by mal. Jedno z mojich top...
Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara
V tomto videorecepte nám uvarí hokejový útočník HC Slovan Bratislava Rastislav Gašpar cuketové rizoto s krevetami...
Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...
Voňavé krevety s fazuľkou
Na oleji prudko opražíme olúpané krevety, čili, cesnak a cibuľku, a osolíme. Fazuľkové...
Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.
Slávky s fazuľou
Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem....
Paella Valencia
Papriky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici (wok) orestujeme...
Korzický hráškový krém s krevetami
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...
Krevety v Heinz omáčke ,,à la čína,,
Tento recept ma napadol ked som chcela na obed urobiť krevety, no niečo mi k nim...
Zeleninový guláš s morskými plodmi
Na tuku pripravíme svetlý cibuľkový základ, v ktorom rýchlo orestujeme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom....
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Krevety v kokosovej omáčke
Vyborne jedlo, ktore treba vyskusat a nedat sa odradit obrazkom :)
Kalamáre so zemiakmi pečené v rúre
Milujem plody mora. Tieto kalamáre muž ulovil v mori. Mali sme chutný obed.
Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ...