Mušle sv.Jakuba s rezancami a hubami

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Mušle sv.Jakuba s rezancami a hubami
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

4 ks
 na potretie panvice
2 PL
100 g
 zelená časť
4 PL
2 PL
200 g
2 čl
 alebo himalájska




Postup

  1. 1

    Telo mušle osušíme papierovým obrúskom, opečieme na troške oleja z oboch strán a osolíme.

  2. 2

    Čerstvé huby šitake nakrájame na hrubšie rezance a opečieme ich na troške sezamového oleja, pridáme sójovú omáčku (podľa potreby vývar), cukor a pridáme vopred uvarené a scedené rezance. Celé zľahka premiešame a veľmi rýchlo prehrejeme.

  3. 3

    Nakoniec vložíme ešte prehriať na rezančeky nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.

Diskusia k receptu

jarunka
Prave som pozerala, ze mam v mraznicke niekolko musliciek sv. Jakuba. Musim ich spotrebovat. Ja ich robim podobne s trochou bieleho vina.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia