Mušle sv. Jakuba na artičokách

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 20. júna 2011
Mušle sv. Jakuba na artičokách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
200 g
50 g
10 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré.

  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme nasekané olivy a artičoky. Pridáme do zemiakového pyré. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian.

  3. 3

    Na olivovom oleji opečieme srdiečka mušlí sv. Jakuba a cherry paradajky. Osolíme a ukladáme na tanier. Nakoniec mušle prelejeme olivovým olejom s nasekaným tymianom.

Diskusia k receptu

zabiatko66
To je krása na oko, ale určite to aj super chutí. Mušle som ešte v živote nejedla.
kavicka
artičoky dostať kupiť ,ale tie mušle tiež ,a kde?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia