Mušle sv. Jakuba na artičokách
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 20. júna 2011
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 20. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré.
- 2
Na olivovom oleji opražíme nasekané olivy a artičoky. Pridáme do zemiakového pyré. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian.
- 3
Na olivovom oleji opečieme srdiečka mušlí sv. Jakuba a cherry paradajky. Osolíme a ukladáme na tanier. Nakoniec mušle prelejeme olivovým olejom s nasekaným tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu