
Fašírky so syrom v slaninke s pečenou zeleninou
Perfektné jesenné jedlo, ktoré rozvonia kuchyňu a zasýti celú rodinu. Pestrá kombinácia pečenej tekvice, ...

Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...

Gulášová polievka
Vychádzal som z viacerých maďarských receptov na klasickú gulášovú polievku (Gulyásleves). Takže áno, takto nejako...

Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Hovädzí guláš s fazuľou a hubami
tento recept je mám od švagra vášnivého hubára tak ako som aj ja.

Hovädzie kocky na korení štyroch farieb
Na olej dáme kosky mäsa a poopekáme ich z každej strany...

Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...

Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1, 2 l studenej vody, osolíme a varíme 30...

Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

Steak s chilli brusnicovou redukciou
Ako robím steaky, nebudem podrobne rozpisovať, mám ich tu viac, tak len v skratke:...

Varené hovädzie mäso na tekvici
I dýně jsou dobré na pozadí masa. Příprava je jednoduchá a výsledek je velice chutné a...

Opačné obaľované rezne
Je to starý klasicky recept mám ho od mojej sestry ktorá to pripravovala na svojej 50 a...

Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...

Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

Hovädzina v hubovej omáčke a dvojmäsový perkelt slaninový
Na počiatku môjho varenia je krava!Voly, býky, teľce skrátka – tur domáci, alebo lichva!Tak do dvoch rokov,...

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...

Pikantná čínska polievka
Mäso pokrájame na malé kúsky, vložíme do vriaceho bujónu, pridáme pokrájanú zelenú fazuľku spolu s...

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Steak s trojakými zemiakmi
ten môj na týždeň odchádza a tak som spravila fajnovú večeru :-) a on sa ma...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Špagety aglio olio s hovädzím ragú
Uvarené špagety pridáme na panvičku, v ktorej máme orestovaný cesnak a čili papričku. Zľahka...

Poľovnícka misa
Ani neviem, preco to tak volame... Je to jednoduche jedlo z holandskej kuchyne, ktore robievam...

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...