Tento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku.Je to iná verzia kebabu ,ako ho poznáme z grécka ,bulharska Zobraziť celý popisTento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku.Je to iná verzia kebabu ,ako ho poznáme z grécka ,bulharska a podobne, ale je to od pravých moslimov,tak to beriem ako jednu z viacerých odnoží kebabu.
Postup
-
1
Postup je úplne jednoduchý.Mäso nakrájame na kocky asi 1,5 cm x 1,5 cm. Osolíme,okoreníme a naložíme do marinády z bieleho jogurtu a cibule ,nakrájanej čo najjemnejšie. Necháme naložené aspoň 24 hodín. Potom vyberáme jednotlivé kúsky mäsa z jogurtu a napichujeme ich na ihlice, ktoré grilujeme na grile.My sme to grilovali na drevenom uhlí. Podávame s chlebom a bohatou zeleninovou oblohou a dresingom . Má to zaujímavú chuť niečo medzi pečeňou a hovädzím,alebo lepšie povedané jemné krehké hovädzie s nádychom pečeňovej chute.
alebo kuracieho ???
Dakujem
V arabskej -indickej kuchyni sa jogurt dava ako marinada na zmaknutie masa lebo sa tradicne pouziva lacne maso ( ktore ma aj trocha masneho ) plus zo starych zvierat co uz prestali dojit a tiez sa bezne robi z koz a oviec.Jedna vec mi tam chyba co sa vseobecne pouziva v tejto casti sveta , daco vonave , takze v Irane na ulici tam bude este pridana mata, rasca alebo daco podobne.