Šampiňónoburger fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. augusta 2014

Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa plnená grilovaným šampiňónom Portobello. A keďže ešte Zobraziť celý popisNápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa plnená grilovaným šampiňónom Portobello. A keďže ešte stále nemám okuliare na čítanie, tú žemľu som tam najprv ani nezbadala:-), hneď som si predstavila veľké hlávky huby ako náhradu žemle...

3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
20 dkg
1/4 ks
1 strúčik
1 PL
1 ČL
5 PL
3 listy
1/4 ks
1 ks
3 ČL
6 ČL (na strúhanie)




Postup

  1. 1

    Na domáci hamburger rada používam miešané mäso, hovädzie a bravčové, nie chudé. Pomlela som ho spolu s cesnakom a cibuľou, ochutila hneď horčicou a kečupom a premiešané nechala postáť v chladničke asi 3 hodiny.

    Šampiňónoburger  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pred grilovaním som ho v dostatočnom časovom predstihu vybrala, nech preberie izbovú teplotu. Z hlávok šampiňónov som vylomila zvyšky hlúbikov, klobúky som umyla, osušila a ponatierala olejom s mletým korením a soľou. Rozhorúčila som gril. Ten obrázok je trocha mylný, vyzerajú tu ako parené buchty:-D Použila som šampiňóny na grilovanie, môžete skúsiť aj portobello šampiňóny, tie majú tmavé hlávky.

    Šampiňónoburger  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olejom potretými dlaňami som z mäsovej zmesi formovala placky o niečo väčšie ako hlávky húb a ukladala som ich na horúci gril spolu s hubami. Dostatočná počiatočná teplota zabezpečí, aby šťava ostala v mäse, po prudkom opečení som teplotu stiahla, aby sa mäso dobre prepieklo.

    Šampiňónoburger  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šampiňóny aj mäso sa piekli rovnaký čas, bolo to asi 20-25 minút, presne som nepozerala. Pred dopečením som klobúčiky naplnila strúhaným syrom a vypla som gril. Syr sa pekne roztopil. Až teraz som mäso osolila.

    Šampiňónoburger  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nadchádza fáza plnenia: vegetariáni huby naplnia zeleninou, my ostatní si doprajeme aj to mäso a obložíme ho zeleninou a polejeme omáčkou podľa ľubovôle. Odporúčam konzumovať okamžite, kým je jedlo teplé. Ja som si dala aj pečivo k tomu, dcéra jedla bez, mala takto oddelenú stravu hádam. Poriadne sme sa zasýtili a vydržíme nejesť možno až do zajtra:-)

    Šampiňónoburger  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ide víkend a budem rada, ak niekoho inšpirujem k takejto grilovačke. Prajem príjemnú zábavu:-)

    Šampiňónoburger  (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

gitka61
Vyborny napad na grilovacku,ak si gril vypla,tak urcite to bol elektricky?Skusim to urobit na grilovacej tacke,aby sa to grilovalo pomalsie.Dakujem za napad.k.k5*****
havino
si ma dostala teraz, ja zas prvý pohľad na foto, že čo porobila s tými žemľami, akési scvrknuté sú na povrchu, farebné :-) nemám okuliare, ale v kabele nosím :-) veľmi sa mi to páči, aj bez žemle, len tak samé odhryzkávať, kombinácia dobrá, ukladám
rain333
krásne, už sa teším na vyskúšanie, žiadne fašírky nebudú! bude hamburger bez žemle :-D Vďaka a 5*
kukulienka71
Ďakujem všetkým za komentáre, je to radosť, že sa vám môj nápad páči:-) Šampiňóny sú takto šťavnaté, dokonale doplnia pečené mäso. Myslím, že niekoho sa takto dá aj nachytať, že @havino ;-))Pekný víkend prajem:-)
tiginko
na podobné portobellovské hambáče mám zálusk už dlhšie, tiež som ich objavila na nejakej internetovej stránke. Nebol do nich tuším napchaný syr, to je výborný nápad. Jeden z receptov, ktorý určite vyskúšam. Dobre že si to sem hodila, ukladám!
tinca
@kukulienka71 tvoj rcp vyzerá úžasne, ale nemám dobré skúsenosti s portobelom, potrebovala som do jedla opražené a výsledok boli tvrdé!Hoci sa som ich oprážala aj zapekala a ani ich chuť ma neočarila. Viac ich nechcem,najlepšie sú klasické šampiňóny.Neviem možno na grile sa prepečú.
1x tinca
kukulienka71
@tinca , si predstav, že to ani nie sú portobello šampiňóny!! Ja som na to prišla po včerajšom rozhovore so sestrou, ona vraví, že tieto moje nie sú tmavé a vtedy mi padol tantus: veď aj na obale v obchode bolo písané: Šampiňóny na grilovanie :-) Portobello boli len v hamburgeri v časopise a ten názov ma opantal:-) Takže idem opraviť, čo sa dá a prosím o prepáčenie omylu. Že si to tu nik nevšimol?!:-)) portobello som zvykla plniť a piecť v rúre, chutili nám, ale nemusia každému. Ďakujem za tvoju pochvalu aj skúsenosť. @babav , ďalšie Ďakujem za pochvalu:-)
2x babav a tinca
tinca
@kukulienka71 vidíš aj ja som si až teraz všimla fotku so surovými,lebo portobelo sú fakt úplne tmavé a navyše aj väčšie. Ale nič sa nedeje omyl sa vlúdi,ale úvodné foto je excelentné:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia