Foto: kukulienka71
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa plnená grilovaným šampiňónom Portobello. A keďže ešte Zobraziť celý popisNápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa plnená grilovaným šampiňónom Portobello. A keďže ešte stále nemám okuliare na čítanie, tú žemľu som tam najprv ani nezbadala:-), hneď som si predstavila veľké hlávky huby ako náhradu žemle...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na domáci hamburger rada používam miešané mäso, hovädzie a bravčové, nie chudé. Pomlela som ho spolu s cesnakom a cibuľou, ochutila hneď horčicou a kečupom a premiešané nechala postáť v chladničke asi 3 hodiny.
-
2
pred grilovaním som ho v dostatočnom časovom predstihu vybrala, nech preberie izbovú teplotu. Z hlávok šampiňónov som vylomila zvyšky hlúbikov, klobúky som umyla, osušila a ponatierala olejom s mletým korením a soľou. Rozhorúčila som gril. Ten obrázok je trocha mylný, vyzerajú tu ako parené buchty:-D Použila som šampiňóny na grilovanie, môžete skúsiť aj portobello šampiňóny, tie majú tmavé hlávky.
-
3
Olejom potretými dlaňami som z mäsovej zmesi formovala placky o niečo väčšie ako hlávky húb a ukladala som ich na horúci gril spolu s hubami. Dostatočná počiatočná teplota zabezpečí, aby šťava ostala v mäse, po prudkom opečení som teplotu stiahla, aby sa mäso dobre prepieklo.
-
4
Šampiňóny aj mäso sa piekli rovnaký čas, bolo to asi 20-25 minút, presne som nepozerala. Pred dopečením som klobúčiky naplnila strúhaným syrom a vypla som gril. Syr sa pekne roztopil. Až teraz som mäso osolila.
-
5
Nadchádza fáza plnenia: vegetariáni huby naplnia zeleninou, my ostatní si doprajeme aj to mäso a obložíme ho zeleninou a polejeme omáčkou podľa ľubovôle. Odporúčam konzumovať okamžite, kým je jedlo teplé. Ja som si dala aj pečivo k tomu, dcéra jedla bez, mala takto oddelenú stravu hádam. Poriadne sme sa zasýtili a vydržíme nejesť možno až do zajtra:-)
-
6
Ide víkend a budem rada, ak niekoho inšpirujem k takejto grilovačke. Prajem príjemnú zábavu:-)
*****