Kvet z fašírky fotorecept

pusta - fotkapusta, 10. septembra 2012
Kvet z fašírky (fotorecept)
Foto: pusta

Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť. Včera som sa pokúsila, nie je to síce celkom tak, Zobraziť celý popisDlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť. Včera som sa pokúsila, nie je to síce celkom tak, ako som to chcela, ale viem, čo mám ešte dotiahnuť. V podstate je to vajíčko na tvrdo v paprike, obalené vo fašírke. Ak by som to mala symetricky v strede, vtedy by to bolo, ako má byť. Ponúkam svoj návod aj Vám, na tanieri to vyzerá celkom pekne.

2
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g mix 40% hovädzie+20% ravčové/jahňacie/iné
1/2 ks do fašírky
1 ks na tvrdo
1 ks včerajší
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 CL
2 strúčiky
2 PL
1 ks
  na zahustenie




Postup

  1. 1

    Do misy som dala mleté mäso a okorenilla som ho čerstvo mletým čiernym korením.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som soľ a sladkú mletú červenú papriku pre chuť, aj pre krajšiu farbu fašírky.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na radu prišlo vajce, ja som použila zvyšok, ktorý mi zostal z pečenia chleba zo Sicílie, tam bolo aj mlieko.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som majoránku a prelisovaný cesnak.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vody som namočila 1 včerajší rohlík, stačí 15 minút, aby sa nerozmočil. Dobre som ho vyžmýkala a pridala k mäsku.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zahustila strúhankou tak, aby vzniklo dobre tvarovateľné cesto.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko som dôkladne premiešala a odložila na 1 hodinu odpočívať, aby sa prepojili všetky chute. Fašírku si môžete ochutiť podľa seba, čo vám vyhovuje.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zelenú papriku som zbavila jadrovníka a vnútorných žiliek, umyla som ju a nechala odkvapkať z vody. Vajce na tvrdo varím tak, že ho vkladám do studenej vody, pridám 1 CL octu / ak praskne, pri varení nevytečie/, varila som 12 minút. Potom som ho natĺkla, aby popraskala škrupina, vložila som ho do studenej osolenej vody - potom sa ľahko olúpe bez poškodenia povrchu.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vajvcesom vložila do pripravenej papriky.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Papriku s vajcom som obalila fašírkovou zmesou.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Obalenú papriku som vložila do pekáčika.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Preliala som ju olejom a do pekáča som pridala trocha vody.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Piekla som v trúbe 30 minút odokryté za prelievania výpekom na 170 stupňov C.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na tanieri som spravila podklad zo zemiakovej kaše, na ktorú som položila kvet z fašírky, ktorú som asi 20 minút po upečení prerezala pozdĺž na polovicu.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Farebne to vyzerá veľmi pekne, paprika zostáva al dente a nezmenila farbu.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

horalka66
je to pekne urobené a isto aj chutné...ukladám si pre inšpiráciu...ďakujem :-)
pusta
@horalka , áno, bolo to chutné a taký milý nápad jedlo len oživil- dakujem ti.
jokin
Páči sa mi tvoj nápad. Ukladám
martamm
Pekné, páči sa mi ten nápad, snáď by som ešte natlačila troška tej fašírkovej zmesi aj do papriky, aby to vajíčko lepšie sadlo, ale ináč super...
martamm
Ešte niečo, ja obaľujem ružičky z karfiolu do fašírkoviny a pečiem podobným spôsobom, to je u nás veľmi obľúbený recept, chutí aj na studeno...
pusta
@medovnicek , myslela som na deti a aj na chorých, ktorých treba takýmto nápadom povzbudiť a dodať im chuť na obyčajnú fašírku ale na niečo spravené z mletého mäsa aj vtedy, ak ho veľmi neobľubujú. dakujem ti.
beaatrix
večer som robila,dala som striedavo aj kapiu,krása,výborne,dik
prevu
Urcite to musi byt dobre a je to zaroven velmi dobry motivacny napad
pusta
@prevu , áno, bol to predovšetkým motivačný a estetický nápad. ešte ho musím dotiahnuť. toto je len skica...dakujem ti.
ajula
Dobrý a pekný nápad. Určite zachutí aj deťom, kt. toho veľa nezjedia, nakoľko je to aj farebne vyvážené jedlo.
tatranka
Príma nápad.Vždy niečo nové vymyslíš a to sa ráta.
pusta
@ajula , išlo práve aj o deti, ktoré stále vymýšľajú, prečo to-ktoré jedlo nemôžu a stačí malá zmena toho istého jedla a idú sa za ním utĺcť. treba ich nejako dobehnúť...aby im zachutilo, však iste to poznáš aj ty sama :-) dakujem
pusta
@tatranka milá, jednak mi ako dôchodkyni ujde čas a jednak ma to teší. dakujem.
sneica
pekne vymyslene...pekne spestrenie,nech to mame na tanieri zaujimave...:)
bozulka
Nápad sa páči aj mne,len škoda,že si nemala červenú papriku,bolo by to pestrejšie...
jozka2
ked som citala nazov hned som vedela ze je od teba ,vyzera to velmi dobre
modrykamen
Môj ocino hovoril, aby som pri varení nezabudol, že aj OČI jedia a štrngá sa pohármi vína, aby aj ucho malo pôžitok. Takéto kreatívne recepty sa mi veľmi páčia. Niet nad pekne upravený tanier s jedlom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia