Kvet z fašírky fotorecept

pusta - fotkaPusta, 10. septembra 2012 13:13
Ďalšie recepty »

Kvet z fašírky (fotorecept)Foto: pusta

Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť. Včera som sa pokúsila, nie je to síce celkom tak, ako som to chcela, ale viem, čo mám ešte dotiahnuť. V podstate je to vajíčko na tvrdo v paprike, obalené vo fašírke. Ak by som to mala symetricky v strede, vtedy by to bolo, ako má byť. Ponúkam svoj návod aj Vám, na tanieri to vyzerá celkom pekne.

2
porcie
60 min
príprava
30 min
na 170 °C

Suroviny

250 g mix 40% hovädzie+20% ravčové/jahňacie/iné
1/2 ks do fašírky
1 ks na tvrdo
1 ks včerajší
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 CL
2 strúčiky
2 PL
1 ks
  na zahustenie
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Do misy som dala mleté mäso a okorenilla som ho čerstvo mletým čiernym korením.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som soľ a sladkú mletú červenú papriku pre chuť, aj pre krajšiu farbu fašírky.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na radu prišlo vajce, ja som použila zvyšok, ktorý mi zostal z pečenia chleba zo Sicílie, tam bolo aj mlieko.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som majoránku a prelisovaný cesnak.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vody som namočila 1 včerajší rohlík, stačí 15 minút, aby sa nerozmočil. Dobre som ho vyžmýkala a pridala k mäsku.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zahustila strúhankou tak, aby vzniklo dobre tvarovateľné cesto.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko som dôkladne premiešala a odložila na 1 hodinu odpočívať, aby sa prepojili všetky chute. Fašírku si môžete ochutiť podľa seba, čo vám vyhovuje.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zelenú papriku som zbavila jadrovníka a vnútorných žiliek, umyla som ju a nechala odkvapkať z vody. Vajce na tvrdo varím tak, že ho vkladám do studenej vody, pridám 1 CL octu / ak praskne, pri varení nevytečie/, varila som 12 minút. Potom som ho natĺkla, aby popraskala škrupina, vložila som ho do studenej osolenej vody - potom sa ľahko olúpe bez poškodenia povrchu.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vajvcesom vložila do pripravenej papriky.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Papriku s vajcom som obalila fašírkovou zmesou.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Obalenú papriku som vložila do pekáčika.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Preliala som ju olejom a do pekáča som pridala trocha vody.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Piekla som v trúbe 30 minút odokryté za prelievania výpekom na 170 stupňov C.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na tanieri som spravila podklad zo zemiakovej kaše, na ktorú som položila kvet z fašírky, ktorú som asi 20 minút po upečení prerezala pozdĺž na polovicu.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Farebne to vyzerá veľmi pekne, paprika zostáva al dente a nezmenila farbu.

    Kvet z fašírky (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist