Plnený baklažán
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 11. novembra 2013
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 11. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
Postup
-
1
Fazuľu namočíme do studenej vody večer pred varením. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, paradajky na väčšie. Do hrnca nalejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme dozlatista, pridáme mleté hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a pridáme rozpučený cesnak a čili.
- 2
Za stáleho miešania vydusíme šťavu, pridáme paradajkový pretlak a fazuľu, zalejeme vodou a dusíme, kým nám fazuľa nezmäkne. Vodu dolievame priebežne podľa potreby, aby jedlo nebolo riedke. Nakoniec pridáme paradajky a dochutíme.
- 3
Baklažán prerežeme na polovicu a vydlabeme stred. Osolíme a okoreníme, naplníme dusenou mäsovo–zeleninovou zmesou a prikryjeme syrom. Zapečieme v predhriatej rúre na 180 °C 15–20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu