Plnený baklažán

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 11. novembra 2013
Plnený baklažán
Foto: Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
800 g
200 g
1 ks
4 ks
50 ml
1 PL
100 g
4 strúčiky
 podľa chuti
2 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme do studenej vody večer pred varením. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, paradajky na väčšie. Do hrnca nalejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme dozlatista, pridáme mleté hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a pridáme rozpučený cesnak a čili.

  2. 2

    Za stáleho miešania vydusíme šťavu, pridáme paradajkový pretlak a fazuľu, zalejeme vodou a dusíme, kým nám fazuľa nezmäkne. Vodu dolievame priebežne podľa potreby, aby jedlo nebolo riedke. Nakoniec pridáme paradajky a dochutíme.

  3. 3

    Baklažán prerežeme na polovicu a vydlabeme stred. Osolíme a okoreníme, naplníme dusenou mäsovo–zeleninovou zmesou a prikryjeme syrom. Zapečieme v predhriatej rúre na 180 °C 15–20 minút.

Diskusia k receptu

ajay
Vyborny recept, robim nieco podobne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia