Foto: afataga
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks po 250g |
|
|
|
30 guličiek |
|
redukcia: | |
|
|
2 strúčiky nakrajany na male kusky |
|
1,5 dl |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
5 g (min. 75 % kakaa) |
|
Postup
-
1
Ako robím steaky, nebudem podrobne rozpisovať, mám ich tu viac, tak len v skratke: mäso som vybrala z chladničky asi 1 hod. pred prípravou
-
2
Tesne pred prípravou som posypala hrubou soľou a drveným korením
-
3
Na rozpálenej panvici som prudko opiekla z každej strany 2 min.
-
4
Potom som dala so rúry na 53° na 2 min., vybrala a zakryla asi na 7 min., kým sa dovarili zemiaky a kým som urobila redukciu: do panvice som dala cesnak a za pár sekúnd som priliala víno, v mojom prípade Shiraz, za stáleho miešania som zredukovala, pridala som chilli podrvené v mažiari a brusnice, prehriala som, odstavila a pridala som maslo a kocku čokolády, nechala som rozpustiť
-
5
Príloha bola zemiaky s maslom a vňaťou
s farebného korenia. Už patríš medzi steakových profesionálov.
@elixir a @maragretka28 ja viem :-)
@zuzkabluzka mas to trochu od ruky :-)
@jeery neviem co je poprova omacka
@iwuska nemam taky zdroj, maso mam z obchodu, toto bol udajne cesky byk
@izabella929 , @elysa , @tiginko , @frezia68 , @irenaw a @palokuchi dakujem, potesili ste ma :-)
@mariamka a @angast no to uz ste prehnali, ale dobre sa to cita, dakujem :-)
aj ked leto je tu zatial zle, inac ludia nevaria ako BBQ vonku a kvalitne maso fici.