Tatranská roláda

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. augusta 2011
Tatranská roláda
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g (vykosteného a na kuchynskú úpravu opracovaného)
100 g
100 g
100 ml
0,02 cl
50 ml
2 PL
Omáčka:
200 ml (z pečených kostí, orezu z diviny a koreňovej zeleniny)
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty pridáme smotanu, soľ, mleté čierne korenie, koňak a sušené nakrájané slivky a vypracujeme jemný mäsový „tatarák“, ktorý odložíme do chladničky na krátky čas, ktorý potrebujeme na ďalšiu predprípravu zvyšku mäsa. Opracovaný srnčí chrbát osolíme, okoreníme a potrieme worcesterskou omáčkou.

  2. 2

    Takto pripravené divinové mäso vyváľame v krupici a zľahka opečieme. Z chladničky vyberieme „tatarák“, mierne ho roztlačíme na placku, na ktorú položíme opečený srnčí chrbát v krupici a zatočíme ho do pomletej sviečkovice. Vytvoríme plnenú sekanú, ktorú zabalíme do alobalu a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC.

  3. 3

    Omáčka: Orez zo sviečkovej a kosti upečieme do zlata v rúre, vložíme do hrnca, v ktorom máme orestovanú koreňovú zeleninu a zalejeme červeným vínom a vodou. Povaríme, zredukujeme a precedíme cez husté sito. Zjemníme maslom.

Diskusia k receptu

cica2
to by som si pochutila a úvodné foto je nádherné
dogagador
ked budem na Slovensku a dostanem sa do tejto restauracie, viem, co si objednam :-)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia