Foto: stefanm
Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som mu vymyslel podľa departmentu v severovýchodnom Francúzsku , Zobraziť celý popisAk si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som mu vymyslel podľa departmentu v severovýchodnom Francúzsku , ktorého hlavným sídlom je mesto Dijón . A pretože najdôležitejšou zložkou mnou pripraveného jedla je dijonská horčica a nechcel som to nazvať len tak : Mäso s horčicou , tak som mu dal tento honosný názov . Aj takto vznikajú názvy jedál na receptoch v našich reštauraciach !!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V polievke uvarené , vychladnuté mäso nakrájame na menšie kúsky a na nahrubo pokrájanej cibuli ho krátko opečieme . Pridáme dijonsku horčicu , trochu rozriedime polievkou a krátko podusíme .Ku koncu pridáme fazuľkové struky a kukuricu . Dochutíme soľou , korením a ...
-
2
... podávame . Pri servírovaní pridáme na mäso ešte lyžičku pikantnej dijonskej horčice . Podával som s opekanými zemiakmi s bylinkami .
-
3
Dôležité pri konzumácií tohto jedla je mať pripravený pohár chladeného piva , pretože jedlo je pikantné a v polovičke jedenia sa vám bude veľmi hodiť na zapitie .
-
4
Potom už v kľude dojedáme ...
-
5
... až do posledného sústa . Boli ste svedkami vzniku nového jedla ale hlavne poučenia ako vznikajú v našich reštauráciach tie ich zvláštne názvy . Veď ja som práve pripravil hovädzinu z polievky s horčicou . Alebo predsa len ... Côte-d’Or ???
Diskusia k receptu