Hovädzia hruď s tekvicovými šúľancami
Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
220 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Osušenú hovädziu hruď sprudka opečieme z každej strany, osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Vložíme do sous vide zariadenia (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.) a varíme asi 3 hodiny pri teplote 65 °C.
- 2
Tekvicové šúľance: Očistenú, nastrúhanú tekvicu spolu s uvareným zemiakom, vajcom a múkou spojíme a vypracujeme tvrdšiu hmotu. Z cesta vypracujeme šúľance a varíme v osolenej vode. Keď šúľance vyplávajú na povrch, opečieme ich na masle.
- 3
Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu obalíme v múke a fritujeme dozlata. Podávame k hovädzej hrudi s tekvicovými šúľancami.
Tiež varené hovädzie:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Velmi trefne prirovnanie!
Inu fotku k dispozicii nemame.
to mi je jasne,ze je to vakuum,ale kus predneho hovädzieho podla mna pri teplote 65 za tu dobu mäkke nebude.mam nejake skusenosti so sous vide.mocing som skusal pri 80° 5 hodin ,a nestacilo.