Varené hovädzie
Varené hovädzie

Hovädzia hruď s tekvicovými šúľancami

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
Hovädzia hruď s tekvicovými šúľancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
220 minút
príprava

Suroviny

800 g
Tekvicové šúľance:
100 g
50 g
1 ks
50 g uvarený
100 g
Na ozdobu:
100 g




Postup

  1. 1

    Osušenú hovädziu hruď sprudka opečieme z každej strany, osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Vložíme do sous vide zariadenia (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.) a varíme asi 3 hodiny pri teplote 65 °C.

  2. 2

    Tekvicové šúľance: Očistenú, nastrúhanú tekvicu spolu s uvareným zemiakom, vajcom a múkou spojíme a vypracujeme tvrdšiu hmotu. Z cesta vypracujeme šúľance a varíme v osolenej vode. Keď šúľance vyplávajú na povrch, opečieme ich na masle.

  3. 3

    Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu obalíme v múke a fritujeme dozlata. Podávame k hovädzej hrudi s tekvicovými šúľancami.

Diskusia k receptu

tefalka
...a to je námaha 220 min.a nič na tanieri ,ani vlastne nekomentujem..(ospr.)
evanaaa
Tú podobu nekomentujrm, nevšimla by som si, ak by @Bubaya nepísala, až tak mi to nepripadá, je to trocha bledé :-) ale ako recept sa mi to veľmi nepozdáva, nie je to suché? Pasovala by mi k tomu skôr nejaká omáčka.
radox1
pochybujem,ze ta doba varenia je spravna,pri 65 stupnoch je tento kus mäsa pripravovat 8 az 12 hodin.rebra,hrud dusim v rure 3-4 hodiny na 130.
1x radox1
mariamka
Tiez sa musim sulat @Bubaya :) to bude skor nejake naspeedovane zvieratko, kukaj, ocka, pusa...)) @Radox ber, ze je to vakuum, tam su ine parametre. Tie suche sulance mi tam nepasuju, to by vas Pospisil hned zvozil, Ale fotka je luxusna.
zivestriebro
Aspoň vieme, ako vyzerá Bubayin exkrement. Tú prípravu 8-12 hodín nie a nie objaviť, zmenila sa medzitým? Ozaj, Marianka, prečo práve Pospíšil, ten má patent na rozum ???
radox1
@Mariamka (28.9.2017 16:29)

to mi je jasne,ze je to vakuum,ale kus predneho hovädzieho podla mna pri teplote 65 za tu dobu mäkke nebude.mam nejake skusenosti so sous vide.mocing som skusal pri 80° 5 hodin ,a nestacilo.