Varené hovädzie
Varené hovädzie

Hovädzia hruď s tekvicovými šúľancami

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
Hovädzia hruď s tekvicovými šúľancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
220 minút
príprava

Suroviny

800 g
Tekvicové šúľance:
100 g
50 g
1 ks
50 g uvarený
100 g
Na ozdobu:
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Osušenú hovädziu hruď sprudka opečieme z každej strany, osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Vložíme do sous vide zariadenia (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.) a varíme asi 3 hodiny pri teplote 65 °C.

  2. 2

    Tekvicové šúľance: Očistenú, nastrúhanú tekvicu spolu s uvareným zemiakom, vajcom a múkou spojíme a vypracujeme tvrdšiu hmotu. Z cesta vypracujeme šúľance a varíme v osolenej vode. Keď šúľance vyplávajú na povrch, opečieme ich na masle.

  3. 3

    Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu obalíme v múke a fritujeme dozlata. Podávame k hovädzej hrudi s tekvicovými šúľancami.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu