Foto: evusik
ten môj na týždeň odchádza a tak som spravila fajnovú večeru :-) a on sa ma opýtal, že či oslavujem :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
hovädziu sviečkovicu osušíme, odblaníme a nakrájame na cca 2cm steaky
-
2
celé korenie štyroch farieb podrvíme v mažiari, vysypeme na dosku a stejky v ňom vyváľame
-
3
dáme do misky, zalejeme olejom a odložíme do chladničky...
-
4
tak takéto zemiaky sme si doniesli zo záhrady... ako vidno klasickým zemiakom sa tohto roku darí, narástli riadne veľké, ružiaky to je klasika ale po prvý krát sme sadili fialové zemiaky, sadbu sme dostali od susedky no a dnes budú mať premiéru v našej kuchyni...
-
5
ružiaky som len umyla, biele som očistila a tie fialové sa pri umývaní celkom povyzliekali zo šupky... červenú repu som ošúpala a pokrájala, pridala cibuľu nakrájanú na mesiačiky, cesnak... osolila, okorenila, orascovala, pridala tymián a výdatne poliala olejom, dobre premiešala, zakryla alobalom a piekla na 180°C 60 minút
-
6
potom som ich odokryla, premiešala a dala ešte zapiecť na 15 minút... tento recept robím podľa @methi podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-baby-zemiacky-a-cvikla/45144-recept.html samozrejme tri druhy zemiakov nie sú podmienkou
-
7
steakovú panvicu si dáme dobre rozpáliť, ja ju potieram olejom
-
8
steak opekáme z oboch strán, podľa toho ako to máme radi ja som piekla 4 minúty z jednej strany a 2 minúty z druhej, potom som steak preložila na teplý tanier a zakryla miskou
-
9
a môžeme servírovať
-
10
ja mám steak rada taký pol na pol, ani celkom krvavý ale ani prepečený
-
11
a zemiaky boli fantastické, ináč takéto zemiaky sú výborné aj bez mäsa ako hlavné jedlo a zeleninu možno dať podľa stavu komory, výborná je tekvica, cuketa...
@margaretka28 máš pravdu, tie zemiaky boli výborné, ja som tiež zemiaková ani mäso nepotrebujem, ale z tých fialových som bola sklamaná, respektíve asi som mala veľké očakávanie, že to bude ináč chutiť ako klasické zemiaky... sú výborné, také skôr šalátové ale ináč ničím vynímočné akurát na tanieri vyzerajú zaujímavo... teraz ich vyskúšam normálne uvariť... niekto ich tu už na Vareche mal, len neviem kto... možno @izabella to je veľká pestovateľka...