Roštenka s knedľou

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 20. septembra 2015
Roštenka s knedľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g
330 ml
6 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Roštenku nakrájame na plátky, sprudka opečieme a necháme dôjsť vo vyhriatej rúre asi 10 minút.

  2. 2

    Fenikel opečieme na masle, pridáme kvasinkové pivo, tvaroh a varíme domäkka. Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Rožky namočíme v mlieku. Pridáme vajce, soľ a korenie. Vypracujeme menšie knedle, ktoré potom varíme v slanej vode asi 30 minút a pred podávaním nakrájame.

Diskusia k receptu

tatranocka
Tak toto je sila...recept.Ešte keby som sa dozvedela,čo s tou rozmixovanou zmesou z piva,tvarohu a 100g !!! feniklu.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Hľadám na tom tanieri nejakú tú omáčku z fenikla, ale tanier je podľa mňa suchý a aj to jedlo tak pôsobí, hm.
redakcia
Z feniklu, tvarohu a piva sa vytvori biela pena (vidno ju na fotke dole), ktora sa podava ako priloha k masu.
pcamaro
neviem aku hodnotu majú mať všetky takéto recepty od "majstrov šefkuchar" , keď sú také polovičaté,nedokončené ... Snáď iba ako REKLAMA na restauranty. A navyše ak sú dotazy, majsterko sa ani neunúva odpovedať ... A k odpovedi redakcia: kde že má byť tá fotka dole? s tou penou.
redakcia
Na vysvetlenie: Recepty od kucharov su preberane z magazinu Varecha, ktory vychadza kazdy piatok ako priloha dennika Pravda. Z tohto dovodu su casto textovo kratene, preto sa javia ako neuplne. Budeme radi, ak uzivatelom posluzia ako inspiracia.
@pcamaro , preco urazate autora receptu a nazyvate ho "majster šefkuchar" a "majsterko", ked o nom nic neviete? To, ze nereaguje okazmzite na komentare uzivatelov predsa neznamena, ze nie je dobrym kucharom. Vo vacsine pripadov, autori tychto receptov nesleduju reakcie na svoje recepty (z roznych dovodov).
redakcia
@pcamaro , k fotke: precitajte si pozorne nasu odpoved z 20.9.2015 15:05h - pena je na fotke dole, NIE fotka je dole.
1x rela
pcamaro
redakcia: ak má byť pomenovanie majster sefkuchar urazkou, potom sa ospravedlnujem, mala to byt len mierna ironia na nedokonale recepty s podsuvanim reklamy. To textové krátenie receptov je načo dobré? Inak osobne som sa pytal na vysvetlenie asi k dvom receptom od sefkucharov, ani jeden nikdy nereagoval,nedoplnil. Preto som presvedceny, ze ide o reklamu a nie o recept. Potom by som sa ale rád prihovoril redakcii na vytvorenie novej rubriky Inšpirácie od šefkucharov.
redakcia
@pcamaro , ak sa objavi otazka pod receptom od sefkuchara, snazime sa co najskor kontaktovat priamo kuchara (hotel, restauraciu) alebo redaktorku zodpovednu za tuto rubriku. A ano, stava sa, ze odpoved nedostaneme, za co sa ospravedlnujeme. Tento nedostatok si uvedomujeme a snazime sa ho vylepsit. Dakujeme za pripomienky a navrhy.
evanaaa
Keď sa pozerám na recepty od profesionál. kuchárov, málokedy sú pri nich komentáre, akoby každý, keď zbadá, od koho recept je, prešiel ho bez povšimnutia, len málokedy sú komenty, nanajvýš 1-2, a ak sa vezme, že sú mnohokrát nedokončené postupy, alebo fotky nekorešpondujú s receptom, mnohokrát ani suroviny, pýtam sa - načo a pre koho sa dávajú sem ? Ak niekto bude mať o ne záujem, nech si ich pozrie v piatočnej Pravde, ja si ju tiež občas kúpim. Tu je priestor hlavne pre amatérov, a receptov je dosť.
evanaaa
A k receptu - roštenka bez šťavy s rožkovou knedľou sa aj mne zdá trochu suchá, šťava by to zachránila, ten krém asi veľmi nie.
evanaaa
A k receptu - roštenka bez šťavy s rožkovou knedľou sa aj mne zdá trochu suchá, šťava by to zachránila, ten krém asi veľmi nie.
evanaaa
No, klikla som a nič sa nepohlo a je to 2 x.....
zivestriebro
Mila redakcia, mne to skôr vyzerá tak, že každý kuchár amatér sa potrebuje cítiť viac než profesionál. Ale to je všade. Stačí sa započúvať do komentárov pri športe, máme milión futbalistov či hokejistov, ktorí by to hrali lepšie, milión amatérskych zabávačov, čo by vedeli byť vtipnejší než profesionál na obrazovke, milión lepších právnikov, politikov... tak prečo nie kuchárov. Z toho súdka je aj pripomienka, že je jedlo suché. Pre niekoho môže byť mokré, pre niekoho príliš mastné, ťažké, málo nápadité... ale však je to len niečí recept, nie návod na zostrojenie vesmírnej lode :-)
bembo
mal som tú česť byť na jednej svadbe v Bratislave na Dunaji.Bol to šíf v ktorom bola reštaurácia.ženích chcel aby bolo všetko v štýle nóbl,aby aj hostia boli spokojní.chlapec to myslel dobre,len čo sa týka jedál,bola to samá ozdoba,pastva na oči,ale čo sa týka chuti,nic moc.torta bola prekrásna 7 poschodová,a ja som ju ani neokoštoval,pretože bol v plnke lekvár,ktorý ja nemôžem ani cítiť.ale keď ju môj syn okoštoval tak povedal,že samá umelina.ja patrím do kategórie vyznavačov klasických jedál,aj keď nie som proti jedlám od rôznych šéfkuchárov,ktoré sú skôr pastvou pre oči.myslím si že na vareche je preto veľa rôznych kategoŕií receptov,aby si mal možnosť každý vybrať to,čo mu je podľa chuti.čo sa týka tohoto receptu,mne by tam pasovala skôr nejaká hubová omáčka,ale ak to niekomu chutí takto,je to jeho vec,a nebudem mu do toho zasahovať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia