
Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň....

Pizzová hviezda
Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo...

Medovníkové zvončeky
Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, orechy, prášok do pečiva, klinčeky, škoricu,...

Haruľové lievance na špenáte
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán,...

Pečený bravčový bôčik à la Zuzana
Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

Kurča a la Barrandov
Ten to recept som si opísal s kuchárskej knihy ktorú vydal Peter Novotný.

Slaninové cestoviny
čo chladnička ponúkla a vznikla z toho výborná omáčka na cestoviny, ktorú si pochvaľuje celá rodina....

Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

Bezlepkové šamrole
Lístkovo-pľundrové cesto a jemná snehová plnka. Nechcete sladkú verziu? Šamrole si naplňte napríklad syrovo-šunkovou plnkou.

Fenyklový salát
Měl jsem ještě jednu bulvu fenyklu a uvažoval co s ní provést. Prošel jsem si své...

Sypaný tekvicový koláč s jablkami
Na polovici masla orestujeme na kocky nakrájanú očistenú tekvicu, asi po 2 minútach pridáme na rovnaké...

Ražný chlieb s hrozienkami
Ak máte radi experimentovanie s chuťami. napríklad: sladkoslané, ostrokyslé, horkosladké, tak ste rovnakí...

Mandarínkový koláčik
Recept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho...

Kapustový puding s cestovinou
Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...

Jahodové guľôčky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame,...

Plněné rybí kuličky ve voňavé omáčce
Na první pohled to sice vypadá složitě a jako velká piplačka, ale opak je pravdou...

Vyprážano-pečené kuracie stehná
Tento recept vznikol ako vychodisko z nudze, nemali sme vajička... a možno už niekto tak...

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

Dezert Tom Selleck
Predohrejeme si rúru na 175 °C. V miske si zmiešame maslo, cukor a múku (som...

Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....