Medovníkové zvončeky

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
250 g
3 ks
40 g
100 g
50 g
1/2 balíčka
1 ks
 štipka
2 ks
1 KL
 štipka




Postup

  1. 1

    Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, orechy, prášok do pečiva, klinčeky, škoricu, aníz, tuk, vajcia, med a citrónovú kôru a vypracujeme hladké, tuhé cesto, ktoré dáme na 12 hodín na chladné miesto odležať.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou 1 cm a formičkou vykrajujeme zvončeky, ktoré položíme na vymastený a vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do vopred vyhriatej rúry piecť.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia do zlatohneda asi 20 až 25 minút. Po upečení vyberieme na rovnú podložku, necháme vychladnúť a ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia