Jablkový dezert s marcipánom a vanilkovým krémom
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 15. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 400 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks na potretie cesta |
|
| na pomúčenie |
|
| Krém: | |
| 300 ml |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 g |
|
| 3 ks |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Marcipán, hrozienka a dve vajcia rozmiešame metličkovým mixérom. Do zmesi pridáme pokrájané jablká a premiešame už iba varechou.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a narežeme na štvorce podľa veľkosti zapekacích misiek. Cesto vložíme do misiek a naplníme jablkovou zmesou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 10 minút.
- 3
Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s kryštálovým cukrom. Do zvyšného mlieka dáme 2 žĺtky, vanilkový struk a Zlatý klas, rozmiešame a vylejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme, kým krém zhustne. Zo zvyšných bielkov a z vanilkového cukru vyšľaháme sneh. Jablkové koláčiky podávame s krémom a vanilkovým snehom.
Tiež jablkový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu