Mandarínkový koláčik

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Mandarínkový koláčik
Foto: figovnik

Recept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho nádherná vôňa rozvonia celý byt ! Je ideálny aj Zobraziť celý popisRecept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho nádherná vôňa rozvonia celý byt ! Je ideálny aj pre ľudí s bezlepkovou diétou, pretože neobsahuje vôbec múku!

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4-5 ks
3 ks
na vymazanie formy
6 ks
130 g
470 g
1 čl vrchovatá




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 4-5 mandariniek so šupkou + 3 na ozdobu, maslo na vymazanie formy, 6 vajec, 130 g kryštálového cukru, 470 g mletých mandlí, 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva. Postup: Umyté mandarinky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť na 2 hodiny. Potom vodu zlejeme, mandarinky prekrojíme na dve polovice a vyberieme prípadné kôstky.

  2. 2

    Mandarinky (aj s kôrou – ale ako komu chutí ) nasekáme na jemno, môžme použiť aj mixér. Tie 3 mandarinky na ozdobu pokrájame na kolieska. Trúbu zapneme na 180 °C. Koláčovú formu vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Na okraj postavíme kolieska mandariniek.

  3. 3

    Vajíčka vyšlaháme s cukrom, mandľami a práškom do pečiva. Masu dôkladne premiešame a pridáme nasekané mandarinky. Všetko vlejeme do formy a vložíme do trúby. Koláčik pečieme 1hodinu, po 40 min. prikryjeme alobalom. Potom koláč vyberieme a necháme chvíľu chladnúť ešte vo forme. Keď ho vyberieme môžme ho ozdobiť aj čerstvými kolieskami mandariniek. Dobrú chuť …

Diskusia k receptu

vicus
Vyzerá to jednoducho, chutne a bez múky? Perfektné! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia