Foto: figovnik
Recept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho nádherná vôňa rozvonia celý byt ! Je ideálny aj Zobraziť celý popisRecept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho nádherná vôňa rozvonia celý byt ! Je ideálny aj pre ľudí s bezlepkovou diétou, pretože neobsahuje vôbec múku!
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: 4-5 mandariniek so šupkou + 3 na ozdobu, maslo na vymazanie formy, 6 vajec, 130 g kryštálového cukru, 470 g mletých mandlí, 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva. Postup: Umyté mandarinky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť na 2 hodiny. Potom vodu zlejeme, mandarinky prekrojíme na dve polovice a vyberieme prípadné kôstky.
- 2
Mandarinky (aj s kôrou – ale ako komu chutí ) nasekáme na jemno, môžme použiť aj mixér. Tie 3 mandarinky na ozdobu pokrájame na kolieska. Trúbu zapneme na 180 °C. Koláčovú formu vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Na okraj postavíme kolieska mandariniek.
- 3
Vajíčka vyšlaháme s cukrom, mandľami a práškom do pečiva. Masu dôkladne premiešame a pridáme nasekané mandarinky. Všetko vlejeme do formy a vložíme do trúby. Koláčik pečieme 1hodinu, po 40 min. prikryjeme alobalom. Potom koláč vyberieme a necháme chvíľu chladnúť ešte vo forme. Keď ho vyberieme môžme ho ozdobiť aj čerstvými kolieskami mandariniek. Dobrú chuť …
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu