Rebarborová štrúdľa s marcipánom
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rebarboru umyjeme a nakrájame na malé kúsky, premiešame s cukrom a necháme odležať. Jablká očistíme a narežeme na menšie kúsky.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme, poukladáme naň jablká s rebarborou. Navrch nastrúhame marcipán a hobľované mandle.
- 3
Štrúdľu zrolujeme a potrieme vajíčkom. Jemne posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Teplú štrúdľu narežeme a poprášime práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu