Rebarborová štrúdľa s marcipánom

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
Rebarborová štrúdľa s marcipánom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 bal.
100 g
200 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Rebarboru umyjeme a nakrájame na malé kúsky, premiešame s cukrom a necháme odležať. Jablká očistíme a narežeme na menšie kúsky.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme, poukladáme naň jablká s rebarborou. Navrch nastrúhame marcipán a hobľované mandle.

  3. 3

    Štrúdľu zrolujeme a potrieme vajíčkom. Jemne posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Teplú štrúdľu narežeme a poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia