Foto: elixir
Rýchly obed :)
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masielku si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Medzitým si obalíme kuraciu pečeň v múke a keď je cibuľa spenená, pridáme a na slabšom plameni opečieme z oboch strán.
-
2
Potom pridáme kurací vývar a necháme prikryté na slabom plameni 15 minút dusiť. Po desiatich minútach pridáme aj mandarínku nakrájanú na plátky a dodusíme spolu s pečeňou.
-
3
Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme javorový sirup a trošku premiešame, pridáme časť pažítky, zvyškom ozdobíme. Môžeme podávať s ryžou a zeleninou.
-
4
Energetická hodnota pečene s omáčkou je približne 1100kJ
bielkoviny: 21,25g
sacharidy: 15,21g
tuky: 13,11g
cholesterol: 200mg
Diskusia k receptu