Javorovo-mandarínková morčacia pečeň

elixir - fotkaelixir, 18. januára 2013
Javorovo-mandarínková morčacia pečeň
Foto: elixir

Rýchly obed :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 PL (alebo olej)
25 g (malá)
1 strúčik
1 PL (na obalenie)
100 ml
1 čl
40 g
pol PL




Postup

  1. 1

    Na masielku si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Medzitým si obalíme kuraciu pečeň v múke a keď je cibuľa spenená, pridáme a na slabšom plameni opečieme z oboch strán.

    Javorovo-mandarínková morčacia pečeň - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme kurací vývar a necháme prikryté na slabom plameni 15 minút dusiť. Po desiatich minútach pridáme aj mandarínku nakrájanú na plátky a dodusíme spolu s pečeňou.

    Javorovo-mandarínková morčacia pečeň - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme javorový sirup a trošku premiešame, pridáme časť pažítky, zvyškom ozdobíme. Môžeme podávať s ryžou a zeleninou.

    Javorovo-mandarínková morčacia pečeň - obrázok 3
  4. 4

    Energetická hodnota pečene s omáčkou je približne 1100kJ

    bielkoviny: 21,25g
    sacharidy: 15,21g
    tuky: 13,11g
    cholesterol: 200mg

Diskusia k receptu

denyany
Krása. Robievam pečeň s jablkom, tak skúsim aj túto s mandarínkou.
izabella929
prekrásne servírované a chutne vyzerajúce jedlo.-))) super šikulka.-)) chválim ťa...
helca103
úvodná fotka je super a okrem pečene aj tá zeleninka vyzerá veľmi dobre
janger
@elixir , velmi pekny recept. Az tak hyri farbami. A chutou tiez iste vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia