Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Foto: hame
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
200 g |
|
200 g (mrazený) |
|
1 strúčik (prelisovaný) |
|
1/2 KL |
|
|
Postup
-
1
Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň.
- 2
V ďalšej miske zmiešame ingrediencie na ravioly a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pláty hrubé asi 3 mm a vo veľkosti formy na ľad, ktorú na prípravu raviol budeme potrebovať.
- 3
Formu na ľad ponatierame olejom a položíme na ňu vyvaľkaný plát. Cesto jemne povtláčame prstami do otvorov na ľad a naplníme zmesou špenátu a ricotty. Navrch položíme druhý vyvaľkaný plát cesta a dookola orežeme prebytočné cesto. Formu prevrátime a jednotlivé ravioly oddelíme od seba nožom. Každú raviolu ešte po okrajoch postláčame vidličkou. Postup opakujeme až pokým neminieme cesto a náplň.
- 4
Ravioly varíme vo väčšom hrnci s osolenou vodou zhruba 3 minúty. Akonáhle vyplávajú na hladinu, vyberieme ich.
- 5
Hotové ravioly podávame s cherry paradajkami, sušeným tymianom a píniovými orieškami.
Tiež ravioly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu