Pohánkové ravioly
Pohánkové ravioly

Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom

hame - fotkahame, 29. januára 2019. Komerčný recept.
Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Foto: hame
2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 ČL
2 ks
1 ks
1 PL
Náplň:
200 g
200 g (mrazený)
1 strúčik (prelisovaný)
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň.

  2. 2

    V ďalšej miske zmiešame ingrediencie na ravioly a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pláty hrubé asi 3 mm a vo veľkosti formy na ľad, ktorú na prípravu raviol budeme potrebovať.

  3. 3

    Formu na ľad ponatierame olejom a položíme na ňu vyvaľkaný plát. Cesto jemne povtláčame prstami do otvorov na ľad a naplníme zmesou špenátu a ricotty. Navrch položíme druhý vyvaľkaný plát cesta a dookola orežeme prebytočné cesto. Formu prevrátime a jednotlivé ravioly oddelíme od seba nožom. Každú raviolu ešte po okrajoch postláčame vidličkou. Postup opakujeme až pokým neminieme cesto a náplň.

  4. 4

    Ravioly varíme vo väčšom hrnci s osolenou vodou zhruba 3 minúty. Akonáhle vyplávajú na hladinu, vyberieme ich.

  5. 5

    Hotové ravioly podávame s cherry paradajkami, sušeným tymianom a píniovými orieškami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: