Jahodové guľôčky

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
Jahodové guľôčky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

90 g
3 ks
40 g
120 ml
200 ml
2 plátky
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame, kým nie je z hmoty ucelený bochník. Odstavíme zo sporáka a miešame do vychladnutia. Postupne pridávame vajcia a vymiešame dohladka. Rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom na vymastený plech nastrekujeme malé guľôčky hmoty.

  2. 2

    Pred pečením pokropíme jemne vodou, aby guľôčky krásne narástli. Pečieme do zlata pri teplote 200 stupňov. Smotanu vyšľaháme do tuha, zľahka vmiešame pyré z jahôd a nakoniec pridáme želatínu na stuženie. Predtým sme ju namočili v studenej vode a neskôr vyžmýkanú rozpustili nad vodnou parou.

  3. 3

    S tenšou rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom naplníme predpečené guľôčky. Stopu po plnení namočíme do bielej čokolády.

Diskusia k receptu

madujadu
Odpalovane venceky robievam, toto je nova inspiracia, super, idem vyskusat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia