Jahodové guľôčky
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame, kým nie je z hmoty ucelený bochník. Odstavíme zo sporáka a miešame do vychladnutia. Postupne pridávame vajcia a vymiešame dohladka. Rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom na vymastený plech nastrekujeme malé guľôčky hmoty.
- 2
Pred pečením pokropíme jemne vodou, aby guľôčky krásne narástli. Pečieme do zlata pri teplote 200 stupňov. Smotanu vyšľaháme do tuha, zľahka vmiešame pyré z jahôd a nakoniec pridáme želatínu na stuženie. Predtým sme ju namočili v studenej vode a neskôr vyžmýkanú rozpustili nad vodnou parou.
- 3
S tenšou rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom naplníme predpečené guľôčky. Stopu po plnení namočíme do bielej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu