
Polévka česneková s česnekem, houbami a fenyklem
Vynikající chuť fenyklu s houbami v česnekovém a fenyklovém vývaru. Místo výhonků lze použít pouze česnek....

Rukolová polévka
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozmícháme. Pokud nemáte...

Vaječné karí
Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...

Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...

Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou
Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Hríbové chlebíky
Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke...

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Pečené zemiaky s brokolicovou penou
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...

Jogurtovo-mandľový koláč s ringlotami
Na strome milión ringlôt, a tak vznikol takýto koláčik, dúfam, že osloví aj Vás...

Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

Slivkový koláč naopak - pečený v remoske
Koláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo....

Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...

Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...

Hviezda z lístkového cesta so šípkovým lekvárom a orieškami
Efektný a jednoduchý koláčik z lístkového cesta v tvare hviezdy je ideálny na zdieľanie v rodinnom kruhu...

Arašidové sušienky bez lepku s čokoládovou plnkou
Kto by si dal arašidové sušienky bez lepku plnené čokoládovou plnkou?...

Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

Jednozrnkový chlebík
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...