Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Bravčové vrecko s kapustou
Z bravčového karé si nasekáme hrubšie rebierka a urobíme si do nich „kapsy".
Rybie krokety
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi ... no a samozrejme najradšej...
Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Žemlová nádivka s cuketou a špekem
Tak jsem zase tady, ale jsou to věci, které jsem dělal dříve, pokud bylo...
Bravčové v čajovej omáčke
variace na absikove Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Šalát v pizzovej miske
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a na ohňovzdornú misku dáme cesto, aby malo tvar misky...
Kuracie kúsky s karfiolovo-mätovým pyré a so šalátovou omáčkou
Dnešný recept je ľahký a dokáže Vás možno prekvapiť ako mňa samú. Chute ako karfiol a...
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Pečienkové krokety
Recept mám od susedy a keďže pečienku u nás až tak veľmi neobľubujú, ale v tejto...
Filet z kapra s makom a kapustou
Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme...
Chutná pizza
Urobime si kvasok voda droždie. Do misy dame muku olej sol a kvasok pridame vodu a...
Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu
Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...
Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...
Kuracie roládky s pikantnou ananásovou plnkou
Kuracie prsia narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.
Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...
Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený
Nie vždy sa všetkým všetko podarí (okrem niektorých). Aj mne sa pri práci na tomto jedle...
Mojva vyprážaná na karí paste
Mojva ( Mallotus villosus) je malá mořská rybka, která se prodává v kilovém balení jednotlivě zmražená....
Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou......
Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na...
Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.