
Penne so šunkou Jamón Serrano, rukolou a restovaným cesnakom s paradajkami
Tento recept máme od istého šéfkuchára.

Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...

Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...

Bravčová panenka na kukuričnej kaši
Všeobecne používané prílohy môžeme nahradiť častokrát zabúdanou zámeškou, kukuričnou kašou, s ktorou v tomto videu...

Chalupárske kurča
Marináda: Do oleja pridáme kečup, rozšľaháme, pridáme ostatné prísady a všetko dobre premiešame

Tavuk Salatasi (Kurací šalát) - Turecko
Šalát sa hodí na ľahkú večeru, mal by mať počas podávania izbovú teplotu a ako príloha...

Papriková klobása
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...

Krkovička s cibuľovým pestom a grilovanou zeleninou
Obe cibule a cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými surovinami. Krkovičku rozrežeme na plát a...

Silvestrovský šalát
Tlačenku, uhorky a uvarené vajcia nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Zmes vložíme do misky, pridáme podľa...

Guláš, ktorý chutí všetkým
cibulu osmažiť , pridať pretlak, horčicu, bobkový list, klinčeky, troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania....

Bravčová kotleta s hruškou a šalviou
Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom....

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.

Lečová torta
Lečo skladané a dusené na spôsob torty. Esteticky pôsobivá a naviac chutná dobrota, ktorú si...

Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...

Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme 1 vejce,...

Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

Kura s mandľami
Pekne chrumkavučké!!!Napísala som kura ale môžu to byť aj stehienka a dokonca sme potrebovali minúť kapustu, tak...

Býčie rebrá s dubákmi
Rebrá napílime a orestujeme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme, vložíme zeleninu nasekanú na väčšie...

Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....

Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Hovädzie na slaninke s vínom
Keďže som tu nič podobné nevidel, tak tento recept sem pridávam. U nás doma je...

Pečený pstruh s mandľami a citrónovou omáčkou
Vyčisteného pstruha posolíme a posypeme korením. Necháme odstáť asi hodinu.

Veľkonočný bôčik
ďalší recept na Veľkonočné sviatky tento mám od mojej svokry ale plnku robí inakšiu.

Krevety s rukolovým šalátom a prepeličím vajíčkom
Krevety prudko opečieme na cesnakovom oleji. Z olivového oleja, balzamica, medu a soli pripravíme...

Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara
V tomto videorecepte nám uvarí hokejový útočník HC Slovan Bratislava Rastislav Gašpar cuketové rizoto s krevetami...

Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, ...