Špenátovo-mrkvová roláda zo pstruha
Filety očistíme, orez rozmixujeme spolu so smotanou, na tzv. fáš, osolíme a okoreníme....
Zeleninovo-(sladko)zemiakový pekáč s kuracinou
Sladke zemiaky (bataty) este nepouzivam velmi dlho. Vzdy som ich v obchode nejako obisla. No...
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Losos so zemiakovou krustou na uhorkovom pyré
Chutný losos. Ostatné fotky sú neviem kde. Tak nabudúce.
Králičie stehno a pečienky na červenom víne
Konečne sa mi podarilo zohnať dodávateľa na králičie mäsko. a hneď som ho aj urobila na...
Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu
Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Rybie krokety
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi ... no a samozrejme najradšej...
Plnené šampiňóny a pečené kurča
Kurča naporcujeme, vložíme na pekáč, pokvapkáme olejom, posypeme grilovacím korením, podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre...
Uzené z křížové kosti, šťouchané brambory
No vůbec žádný zázrak , jen opět připomenutí a možná jiné šťouchané brambory .
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Kuracie kúsky s karfiolovo-mätovým pyré a so šalátovou omáčkou
Dnešný recept je ľahký a dokáže Vás možno prekvapiť ako mňa samú. Chute ako karfiol a...
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Šalát v pizzovej miske
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a na ohňovzdornú misku dáme cesto, aby malo tvar misky...
Bravčové vrecko s kapustou
Z bravčového karé si nasekáme hrubšie rebierka a urobíme si do nich „kapsy".
Bravčové v čajovej omáčke
variace na absikove Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Bezlepkové fašírky a kelový prívarok
Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový prívarok....
Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na...
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Pečienkové krokety
Recept mám od susedy a keďže pečienku u nás až tak veľmi neobľubujú, ale v tejto...
Chutná pizza
Urobime si kvasok voda droždie. Do misy dame muku olej sol a kvasok pridame vodu a...
Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...
Kuracie roládky s pikantnou ananásovou plnkou
Kuracie prsia narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.