Chowder z lososa a kreviet

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
Chowder z lososa a kreviet
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
20 ks
1 ks
200 g
200 g
1 l
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu, jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme, kým zelenina zmäkne.

  2. 2

    Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke, aby nevychladli.

  3. 3

    Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia