Chowder z lososa a kreviet
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu, jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme, kým zelenina zmäkne.
- 2
Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke, aby nevychladli.
- 3
Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu