s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný Zobraziť celý popiss podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný nedeľný - ale aj inodňový - obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4-8 plátkov | 
                                                             | 
                                                    
| 2-4 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| na opečenie | 
                                                             | 
                                                    
| na podliatie horúca | 
                                                             | 
                                                    
| 350 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso nakrájame na plátky (podľa tvaru kúpeného kúska mäsa) na 4 alebo 8 kusov a naklepeme ich,
                                                     - 
                                                    2
                                                    
natrieme prelisovaným cesnakom, na každý kúsok mäsa položíme tenký plátok slaniny(alebo údeného bôčika),
                                                     - 
                                                    3
                                                    
zrolujeme ich a zopneme ihlou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Opečieme na rozpálenom oleji, preložíme do tlakového hrnca, posolíme, okoreníme, pridáme olej z opekania, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.( V tlakovom hrnci sa príprava skráti asi na 30 minút, v zakrytej nádobe dusíme asi 60 min.)
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Potom pridáme kompótové višne, višňovú šťavu, vegetu a solamyl, všetko spolu krátko podusíme. (Ak si chcete dať za obedom červené víno, môžte z neho dať trochu pred dokončením do šťavy.) Zo závitkov vyberieme ihly. Podávame s takou prílohou, ktorú máte najradšej.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu