Hovädzie s višňami

garanco - fotkagaranco, 4. decembra 2011
Hovädzie s višňami
Foto: garanco

s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný nedeľný - ale aj inodňový - obed.

4
porcie
20 minút
príprava
30-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4-8 plátkov
2-4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
na opečenie
na podliatie horúca
350 ml
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky (podľa tvaru kúpeného kúska mäsa) na 4 alebo 8 kusov a naklepeme ich,

    Hovädzie s višňami - obrázok 1
  2. 2

    natrieme prelisovaným cesnakom, na každý kúsok mäsa položíme tenký plátok slaniny(alebo údeného bôčika),

    Hovädzie s višňami - obrázok 2
  3. 3

    zrolujeme ich a zopneme ihlou.

    Hovädzie s višňami - obrázok 3
  4. 4

    Opečieme na rozpálenom oleji, preložíme do tlakového hrnca, posolíme, okoreníme, pridáme olej z opekania, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.( V tlakovom hrnci sa príprava skráti asi na 30 minút, v zakrytej nádobe dusíme asi 60 min.)

    Hovädzie s višňami - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme kompótové višne, višňovú šťavu, vegetu a solamyl, všetko spolu krátko podusíme. (Ak si chcete dať za obedom červené víno, môžte z neho dať trochu pred dokončením do šťavy.) Zo závitkov vyberieme ihly. Podávame s takou prílohou, ktorú máte najradšej.

    Hovädzie s višňami - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Košický kraj, Hlavné jedlá, Obed, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu