Foto: garanco
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný Zobraziť celý popiss podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný nedeľný - ale aj inodňový - obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
4-8 plátkov |
|
2-4 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na opečenie |
|
na podliatie horúca |
|
350 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky (podľa tvaru kúpeného kúska mäsa) na 4 alebo 8 kusov a naklepeme ich,
-
2
natrieme prelisovaným cesnakom, na každý kúsok mäsa položíme tenký plátok slaniny(alebo údeného bôčika),
-
3
zrolujeme ich a zopneme ihlou.
-
4
Opečieme na rozpálenom oleji, preložíme do tlakového hrnca, posolíme, okoreníme, pridáme olej z opekania, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.( V tlakovom hrnci sa príprava skráti asi na 30 minút, v zakrytej nádobe dusíme asi 60 min.)
-
5
Potom pridáme kompótové višne, višňovú šťavu, vegetu a solamyl, všetko spolu krátko podusíme. (Ak si chcete dať za obedom červené víno, môžte z neho dať trochu pred dokončením do šťavy.) Zo závitkov vyberieme ihly. Podávame s takou prílohou, ktorú máte najradšej.
Diskusia k receptu