Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g, filety
2 PL
 na opekanie
200 g
50 g
1 ks, malá
200 ml
100 g
štipka




Postup

  1. 1

    Marmeláda: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme cibuľu do sklovita, pridáme chorizo, restujeme ďalej do chrumkava. Pridáme sušené rajčiny, rajčinovú šťavu, želírovací cukor a pochutiny. Necháme 5 – 10 minút povariť a odstavíme.

  2. 2

    Zubáč: Filety očistíme, odstránime zvyšky kostí a plutiev a ostrým nožom narežeme kožu. Filety ochutíme soľou a korením, pomúčime a pečieme na oleji do chrumkava.

  3. 3

    Servírovanie: Na stred taniera naložíme horúcu rajčinovú marmeládu a navrch položíme zubáča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia