Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou
Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Marmeláda: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme cibuľu do sklovita, pridáme chorizo, restujeme ďalej do chrumkava. Pridáme sušené rajčiny, rajčinovú šťavu, želírovací cukor a pochutiny. Necháme 5 – 10 minút povariť a odstavíme.
- 2
Zubáč: Filety očistíme, odstránime zvyšky kostí a plutiev a ostrým nožom narežeme kožu. Filety ochutíme soľou a korením, pomúčime a pečieme na oleji do chrumkava.
- 3
Servírovanie: Na stred taniera naložíme horúcu rajčinovú marmeládu a navrch položíme zubáča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu