Foto: alicka80
Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie jedlo pre mňa a moju polovičku po sviatkoch, keďže Zobraziť celý popisKrkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie jedlo pre mňa a moju polovičku po sviatkoch, keďže u nás obžerstvo ešte trvá :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Krkovičku som umyla a po celej dĺžke prešpikovala slaninkou. Celú som ju posypala čiernym korením a sušeným tymiánom. Zemiačky som umyla, neošúpané pokrájala na hrubšie kolieska, osolila, dala na pekáč a navrch poukladala kúsky masla.
- 2
Celé som to dala piecť....mäsko cca na 1,5-2 hodiny a zemiaky na cca 40 minút. Tento čas bude sedieť pre akúkoľvek rúru, ale musím povedať, že ja používam pekáč s vrchnákom, kde nemusím mäso podlievať, ani ho robiť na tuku...takže asi si ho priebežne kontrolujte.
- 3
Nenapadlo ma fotiť, keďže toto je také obyčajné jedlo....ale pre mňa a manžela je neopísateľné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu