Tučná krkovička

alicka80 - bez fotkyalicka80, 1. mája 2011
Tučná krkovička
Foto: alicka80

Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie jedlo pre mňa a moju polovičku po sviatkoch, keďže Zobraziť celý popisKrkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie jedlo pre mňa a moju polovičku po sviatkoch, keďže u nás obžerstvo ešte trvá :-)

4-6
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
8-10 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku som umyla a po celej dĺžke prešpikovala slaninkou. Celú som ju posypala čiernym korením a sušeným tymiánom. Zemiačky som umyla, neošúpané pokrájala na hrubšie kolieska, osolila, dala na pekáč a navrch poukladala kúsky masla.

  2. 2

    Celé som to dala piecť....mäsko cca na 1,5-2 hodiny a zemiaky na cca 40 minút. Tento čas bude sedieť pre akúkoľvek rúru, ale musím povedať, že ja používam pekáč s vrchnákom, kde nemusím mäso podlievať, ani ho robiť na tuku...takže asi si ho priebežne kontrolujte.

  3. 3

    Nenapadlo ma fotiť, keďže toto je také obyčajné jedlo....ale pre mňa a manžela je neopísateľné.

Diskusia k receptu

coldbery
Tvoje jedlo je vynikajúce...jednoduche a tie sú najlepšie a krkovička je pre mňa najšťavnetejšie mäsko......:-))))
marienka44
@Ainy ,cele menu robis v jednom pekaci? Potom musis zemiaky predcasne vybrat, kedze maju iny cas pripravy. :-)
ainy
@marienka44 áno robím to celé v jednom, mäsko pečiem v hlbšej časti pekáča a zemiaky pečiem vo vrchnáku (je dosť hlboký). Takto je mäso počas pečenia zakryté a zároveň sa pečú zemiaky. Keď sú hotové, len ich zosypem do misky a pekáč znovu zatvorím, aby sa mäso dopieklo
ainy
ďakujem vám za milé komentáre :-)
jumbo
MAM 92 KIL A KED SOM TOTO ZBADAL TAK SOM PRIBRAL O DALSICH 92 KIL!!!! UF!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia