Sekaná pečka s kuracinou

dvorka - fotkadvorka, 1. júna 2012
Sekaná pečka s kuracinou
Foto: dvorka

V nedeľu som pozerala v televízii program s varením a zaujal ma recept, ktorý je striedmy na prípravu a dá sa ho urobiť veľa a za nie veľa peňazí.

30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Mäso som nakrájala na čo najmenšie kúsočky, dala do misy a pridávala ďalšie suroviny. Vajíčko surové, vychladené uvarené vajcia som cez krájač dva krát prekrojila na kocočky, cibuľa by mala byť orestovaná, ja som dala surovú, prelisovala som cesnak, Nemala som papriku tak som dala šampiňóny a pár olív, strúhaný syr by mal ísť k mäsu, no tiež som zaimprovizovala a dala tavený syr v črievku.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 1
  2. 2

    Rožky som nakrájala na kocky a zaliala mliekom, nechala ich napiť a pridala som k mäsu.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 2
  3. 3

    Okorenila a osolila som zmes.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 3
  4. 4

    Na zahustenie som posypala kukuričnou a chlebovou strúhankou, no len tak jemne.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 4
  5. 5

    V telke to pán piekol v srnčom chrbte, no prečo vyhrievať veľkú rúru, keď sa to dá aj v malej pekárničke? Vyskúšala som a podarilo sa. Vymastila som masťou a vysypala strúhankou pečiacu misku.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 5
  6. 6

    Napatlala som zmes do misky na pečenie a zapla program na pečenie, 1 hodinu.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 6
  7. 7

    Po hodine bola pečka po okrajoch ružová, no pre istotu som zapla pečenie ešte raz a nechala ďalších teraz už len 20 minút.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 7
  8. 8

    Upečená pekne išla vonku, nechala som ju na doske troška ochladnúť.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 8
  9. 9

    Nevydržali sme domácu hladoši na vychladenie, tak som odkrojila hneď asi po piatich minútach a pečka bola v podstate tuhá a hlavne, dobre chutila.

    Sekaná pečka s kuracinou - obrázok 9

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Najprv som si precitala len suroviny a pozrela obrazky...A reku, ze kde je ta paprika cervena? Ale po precitani postupu uz viem :-). Taketo sekane nemam vo zvyku robievat, ale asi niekedy spravim...Zda sa vyborna.

Pridaj komentár k receptu: