Foto: dvorka
V nedeľu som pozerala v televízii program s varením a zaujal ma recept, ktorý je striedmy na prípravu a dá sa ho urobiť veľa Zobraziť celý popisV nedeľu som pozerala v televízii program s varením a zaujal ma recept, ktorý je striedmy na prípravu a dá sa ho urobiť veľa a za nie veľa peňazí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som nakrájala na čo najmenšie kúsočky, dala do misy a pridávala ďalšie suroviny. Vajíčko surové, vychladené uvarené vajcia som cez krájač dva krát prekrojila na kocočky, cibuľa by mala byť orestovaná, ja som dala surovú, prelisovala som cesnak, Nemala som papriku tak som dala šampiňóny a pár olív, strúhaný syr by mal ísť k mäsu, no tiež som zaimprovizovala a dala tavený syr v črievku.
-
2
Rožky som nakrájala na kocky a zaliala mliekom, nechala ich napiť a pridala som k mäsu.
-
3
Okorenila a osolila som zmes.
-
4
Na zahustenie som posypala kukuričnou a chlebovou strúhankou, no len tak jemne.
-
5
V telke to pán piekol v srnčom chrbte, no prečo vyhrievať veľkú rúru, keď sa to dá aj v malej pekárničke? Vyskúšala som a podarilo sa. Vymastila som masťou a vysypala strúhankou pečiacu misku.
-
6
Napatlala som zmes do misky na pečenie a zapla program na pečenie, 1 hodinu.
-
7
Po hodine bola pečka po okrajoch ružová, no pre istotu som zapla pečenie ešte raz a nechala ďalších teraz už len 20 minút.
-
8
Upečená pekne išla vonku, nechala som ju na doske troška ochladnúť.
-
9
Nevydržali sme domácu hladoši na vychladenie, tak som odkrojila hneď asi po piatich minútach a pečka bola v podstate tuhá a hlavne, dobre chutila.
Diskusia k receptu