Jarné závitky

prskavkaa - fotkaprskavkaa, 18. januára 2012

Našla som dobrý receptík v jednej kuchárskej knihe a trošku som ho upravila podľa seba, možno Vám bude chutiť.

2-3
porcie

Suroviny

4 x 120 g
4 plátky
100 g
100 g
50 g
1 ks
1 ČL
3 PL
1 PL
300 ml - 500 ml




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Do plátka slaniny zabalíme mrkvu (veľkosť mrkvy podľa závitku) a položíme na plátok mäsa. Zvinieme, zopneme ihlou alebo špáradlami a obalíme v hladkej múke.

  2. 2

    Závitky opečieme na masti alebo na oleji. Po opečení ich vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme. Závitky vrátime na panvicu k cibuli, podlejeme bujónom a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Pred koncom dusenia do šťavy pridáme na hrubšie kolieska pokrájanú mrkvu, hrášok, kukuricu (ja som dala aj šampiňóny) a krátko podusíme. Ochutíme worcesterskou omáčkou.

  4. 4

    Nakoniec rozmiešame trošku múky v malom množstve vody a šťavu zahustíme. Závitky môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo ryžou, ale ja som ich podávala s opekanými zemiačkami. Prajem dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

dogagador
pripomina mi to spanielske vtacky, ale iba pripomina. je to zaujimavy recept, vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia