Našla som dobrý receptík v jednej kuchárskej knihe a trošku som ho upravila podľa seba, možno Vám bude chutiť.
porcie
Postup
-
1
Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Do plátka slaniny zabalíme mrkvu (veľkosť mrkvy podľa závitku) a položíme na plátok mäsa. Zvinieme, zopneme ihlou alebo špáradlami a obalíme v hladkej múke.
- 2
Závitky opečieme na masti alebo na oleji. Po opečení ich vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme. Závitky vrátime na panvicu k cibuli, podlejeme bujónom a dusíme do mäkka.
- 3
Pred koncom dusenia do šťavy pridáme na hrubšie kolieska pokrájanú mrkvu, hrášok, kukuricu (ja som dala aj šampiňóny) a krátko podusíme. Ochutíme worcesterskou omáčkou.
- 4
Nakoniec rozmiešame trošku múky v malom množstve vody a šťavu zahustíme. Závitky môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo ryžou, ale ja som ich podávala s opekanými zemiačkami. Prajem dobrú chuť! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)